<<<Виж видео
<<2013-2014>>
<<2012-2013>>
Архив
<<2014-2015>>
<<2015-2016>>
<<2011-2012>>
ОУ „Георги Кирков” тържествено посрещна своите ученици на 15 септември.
Г-жа Любомира Абдишева - директор на училището - с вълнуващо слово откри новата учебна 2017/2018 година и даде старт на празничната програма.
След дългата раздяла с училище учениците изпълниха училищния двор с цветя и весела глъчка, след което проведоха своя първи учебен час.
С много емоции първокласници от три паралелки започнаха своето трепетно пътешествие в света на знанието, водени от своите Първи учители. На този специален празник - символ на почитта на българина към знанието и образованието, родители и учители си пожелаха спокойствие,

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ДОБЪР ЧАС!
виж повече>>
<<2016-2017>>
Голяма сума пари, документи, кредитни карти и пинкодове към тях намериха двама ученици от казанлъшкото ОУ „Г. Кирков“. Мехмед Агуш от 3б и Георги Атанасов от 3в са предали намереното на своята класна, която е извикала кварталният полицай, така изгубеното е достигнало до собственика на парите и документите. Тяхната постъпка е пример за подражание.  виж повече>>
    На 21.10.201г. учениците от 4.а, 4.в и 4.г класове от ОУ "Г. Кирков" проведоха екскурзия до с.Жеравна и гр.Котел.
     В с. Жеравна посетиха къщата на Руси Чорбаджи с интересна етнографска експозиция от времето на Възраждането. Посетиха и родното място на големия български писател Йордан Йовков, където бяха впечатлени от голямата бронзова статуя на твореца.
     В гр.Котел учениците посетиха музея на Възраждането, който съхранява "Рибния буквар" на доктор Петър Берон, внушителния пантеон на Г. С. Раковски и интересни факти за живота на други известни българи- народни будители и борци за свобода. С особен интерес разгледаха природо-научния музей, разполагащ с 30 000 експонати от растителния и животински свят в България, създаден от местния учител Васил Георгиев. Учениците се насладиха на чудесната есенна природа и прекрасния слънчев ден! виж повече>>
Честит Ден на народните будители! И днес ги има! И днес хиляди българи са посветили живота си на това да събуждат жаждата за знания и да се борят за по-добро бъдеще! Честит празник на всички съвременни будители от екипа на ЦОУД, които заедно със своите ученици, празнуваха в последния ден преди ваканцията.  виж повече>>
    Във връзка с празника на Денят на народните будители, във фоайето на училището, бе подредена изложба от читателски дневници изработени от учениците от трети и четвърти клас. Децата от първи и втори клас масово се включиха в състезание по краснопис и показаха своите умения.
Основно училище "Георги Кирков"
гр. Казанлък, ул”Ст. Михайловски”16
телефони: 0431/ 6-21-56 и 6-35-40
Пъстро, интересно и с ентусиазъм премина Деня на християнското семейство в училището ни. Кулинарна изложба, плод на уменията и желанието за изява на деца, майки, татковци и баби напълни не само очите на всички ученици, родители и гости.
Първокласниците отбелязаха Деня на християнското семейство под наслова „С МАМА И ТАТКО В ИГРИ Е ЗАБАВНО”. Състезаваха се в забавни игри, които доставиха удоволствие и настроение на всички, а малките първокласници разбраха колко ценни са помощта и напътствията на възрастните дори по време на игра.
Съвместните творчески работилници с родителите на втори и трети клас измайсториха най-дългия гирлянд за училищната елха, куп коледни играчки и приказни ангелчета.
Учениците от 4-ти,5-ти, 6-ти и 7-ми клас се състезаваха с настроение в игри, които изискваха не само бързина, точност и ловкост, но им донесоха и много емоции.
Награда за всички ученици бе задачата да „унищожат” лакомствата от кулинарната изложба.  виж повече>>
          Мили, деца! Имате ли домашен любимец? Обичате ли го?
Той има ли топло легло, а купувате ли му храна и топли дрешки , всякакви лакомства и играчки? А знаете ли, че има приют за бездомни кученца и котета, които си нямат нищо? Те толкова мечтаят да имат топъл дом, легло и някой да ги обича! Протягат лапичките си през мрежата и търсят човешка ласка, а очите им се молят: „Отведи ме в къщи!“. Ние от фондация Animal Hope Bulgaria –Kazanlak опитваме да направим техният живот малко по-щастлив. Ходим при тях, гушкаме ги, купуваме им храна и лекарства когато имат нужда от тях, търсим им домове. Искате ли тази година за Коледа заедно да помогнем на бездомните животни, да се почувстват обичани? Нека заедно с вас да направим Коледен базар в тяхна помощ! Надяваме се всички да се включат, като изработите нещо със своите родители, близки, приятели. Ще го опаковате, ще обявите цена на изделието, като сумите събрани от продажбите ще послужат за закупуване на храна, лекарства за обезпаразитяване и лечение на бездомните животни. Изработените изделия ще предавате на госпожа Светла Лазарова до 15 декември. На 16 и 17 декември ще се открие Коледния базар във фоайето на училището, където ще се изложат вашите изделия и ще имате възможност да си закупите. Непродадените стоки ще се преместят през следващите дни до Коледните празници на площад „Севтополис”. Примерни изделия – дръвчета от маниста; витражни проекти; картички с техниката изонит; картички –квилинг; декупажни изделия; нещо зашито от вас-ръкохватки; коледни играчки; изплетено на една или две куки-ръкавици; терлици, шалове; нещо изработено от дърво,...Каквото ви хрумне! Очакваме ви! виж повече>>
        Коледа е времето на добрите пожелания, на веселия звън на камбанките и песните край елхата. Коледа носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и тържественост. Коледа е топлината на чувството, че си специален и обичан. Коледа е време на подаръците. Времето, когато даряваш обич и получаваш обич! Всичко това е част от нашата Коледа, част от детството и от живота ни, част от вълшебството на празничната нощ, която посрещаме всяка година.
         Нека преоткриваме себе си, своите стремежи и ценности, защото чудото на Рождеството има смисъл само когато се случи в сърцето и мислите на всеки от нас.

ДА Е МИРНА, БЛАГОДАТНА И ЩЕДРА НОВАТА 2018 ГОДИНА!  виж повече>>
          На 13.01. събота, участвахме в състезания по шах, за Купата на гр.Раднево.Участваха близо 100 деца от цялата страна, които се състезаваха в групи до 8, 10, 12 и 14г.. От ОУ ,,Г.Кирков" участие взеха седмокласниците Антония Янкова, Християн Любенов и Стоян Георгиев. Антония спечели бронзов медал при девойките до 14г.! Останалите също се представиха отлично, при първото си участие в силен, шахматен турнир! Поздравления!