Основно училище "Георги Кирков"
гр. Казанлък, ул”Ст. Михайловски”16
телефони: 0431/ 6-21-56 и 6-35-40
<<<Виж видео
<<2013-2014>>
<<2012-2013>>
Архив
<<2014-2015>>
<<2015-2016>>
<<2011-2012>>
       На 15 септември училищният звънец събира в едно безгрижието на детството и опита на мъдростта. И тази есен училищните врати се отварят празнично, за да посрещнат малки и големи ученици, учителите и всички, които изпращат с благопожелание за добро начало своите деца и внуци. За първи път прага на училище „Георги Кирков” прекрачват 80 първокласници – развълнувани и плахи, объркани и радостни. Вълшебствата на техните учители неведнъж ще им помагат да вървят напред. Директорът на училището г-жа Абдишева поздрави учители, родители и гости и пожела успешна, плодотворна и съзидателна учебна година на всички.
         С плам и въодушевление учениците докоснаха сърцата на публиката с български стихове и песни. С драматизация една невероятна Пипи в лицето на Вики от 4б клас развесели учениците и събра много фенове .
         Днес 540 ученици, които с гордост казват: „Това е моето училище!” продължават своя път в света на знанието.виж повече>>
       Поздравления за голямата победа на малките ни футболисти!
          Училищният отбор по футбол стана първенец на община Казанлък. Момчетата отбелязаха победи в групата и на полуфинала – срещу ХГ „Св. Св.Кирил и Методий”. На финала се представиха отлично срещу отбора на ПМГ „Н. Обрешков” с категорична победа 2:0 и ще представят Община Казанлък на Областното училищно първенство в Ст. Загора. Нека силният им дух донесе нови успехи!виж повече>>
Да спрем за час поне черната статистика, да се съберем на площад „Севтополис“ в Казанлък на 12 октомври в Деня на българската община и точно в 16:00 часа да кажем и покажем „Спри! Преминава дете!“
..виж повече>>
Виж видео>>>
      Националната седмица на четенето бе съпътствана от много интересни инициативи. Първокласниците драматизираха познати приказки от детската градина. Представяне на интересни моменти от живота на Ив. Вазов и Й. Радичков съпреживяха второкласниците. ”Работилница за творческо писане” се проведе във 2в клас. В третите класове се за приза „Най-добър четец на класа”, в което жури бяха родителите.
Четвъртокласниците проведоха своята „Работилница за творческо писане”- подготвиха табла с кратка автобиография за своя любим автор с илюстрация на известен негов герой. В часа под надслов „Любимата книга на мама и татко, на баба и дядо” всеки ученик бе проучил любимата книга на близките си, представи я на съучениците си като разказа за автора или прочете интересен откъс от нея. Така учениците се докоснаха до детството на родителите си. Споделените впечатления провокираха читателския интерес на учениците и потвърдиха ролята на семейството във формирането на ценностите.
В групите за ЦОУД /втори клас/ се проведе изразително четене на приказки на Братя Грим, Шарл Перо и Х. К. Андерсен, размяна на книги между учениците и се подреди читателски кът в стаята.
В прогимназиален етап петокласниците организираха четене на откъс от любима книга и разговор за любими герои от прочетени книги. В шести клас направиха описание на любим герой и презентация за творчеството на любим писател и споделяне на любопитни факти от живота му. В шести клас се проведе интерактивна игра „Познай кой е литературния герой”.
Международният ден без тютюн - 17 ноември,
бе отбелязан с разнообразни инициативи от всички класове. Третокласниците представиха своите рисунки на тема „Забранено пушенето”. В четвъртите класове изработиха мини постери и рисунки с любопитни факти за вредата от тютюнопушенето. Тяхната идея бе да предизвика дискусия на тема „Как да помогна на близък пушач да се откаже от вредния си навик”.
В прогимназиален етап организираха спортни игри в двора на училището под наслов „Спорт срещу тютюнопушене” и обсъдиха презентирания филм срещу тютюнопушенето.
      Във връзка със Седмицата на мобилността – „Умно придвижване. Силна икономика” и „Ден без автомобили” бяха обсъдени маршрутните карти, изготвени от учениците. В часа на класа се проведоха дискусии по презентираните теми: „Безопасност на движението”, „Наръчник на велосипедиста”и „Бъди в града без кола”. Те бяха част от ежегодната кампания за устойчива градска мобилност под егидата на Европейската комисия. Нейната основна цел е вниманието на гражданите да бъде насочено към различните екологични възможности за придвижване в градска среда, с което да намали използването на лични автомобили в градска среда. Вниманието на учениците бе активирано в полза на по-разумното използване на МПС.
Коледни празници в ОУ "Георги Кирков"
2015
виж повече>>
Коледни празници