назад
Основно училище "Георги Кирков"
гр. Казанлък, ул”Ст. Михайловски”16
телефони: 0431/ 6-21-56 и 6-35-40
Архив
<<2012-2013>>
<<2013-2014>>
<<2011-2012>>
          На 15 ноември в конкуренцията на 40 деца от София, Пловдив, Ст.Загора, Димитровград, Свиленград, Любимец, Казанлък и Раднево учениците от ОУ,,Г.Кирков” се представиха отлично! В турнира, организиран от Мини ,,Марица Изток”- гр. Раднево, нашите състезатели са сред първите.
          Лъчезар Атанасов /3б/ отново доказа класата си на непобедим шахматист като спечели първото място с 5 точки от 7 възможни. Негови съперниците бяха между 8 и 14 години, но Лъчо заложи на своята тактика и игра уверено.
          Константин Дзанев /6а/ показа много силно представяне за дебютант! Всичко за него беше ново и непознато - от часовника за игра до жребия и правилата. Изненада всички с впечатляваща игра срещу противниците си и със спечелените 4 точки се класира на трето място.
          2015-та година стартира с успех за шахматистите от ОУ,,Г.Кирков”. В престижния
турнир Национална купа за деца „ИВИС“ Лъчезар Атанасов /3б клас/се отличи сред 150-те
участници с много висок резултат. Само след двайсет дни Лъчо грабна и Купата на град Ямбол
със златния медал с убедителен резултат /6,5 точки от 7 възможни/. Костадин Дзанев /6а
клас/ се пребори достойно в групата до 18 години за третото място и спечели бронзов медал.
Така нашите участници показаха запомнящо се присъствие и бяха заслужено аплодирани.
         На 27.02.2015 година в навечерието на българския национален празник ученици от ОУ „Георги Кирков” с треньор П.Драганова взеха участие в състезание по шах за купа „Еверест” гр. Пловдив.

Десетгодишният Лъчезар Атанасов от 3Б клас не можа да надвие противника си в последния кръг в спор за първото място и остана втори със сребърен медал. Радостен е обаче фактът, че отношението на тази млада надежда е много сериозно и отговорно, и това му осигурява постоянни успехи. Класирането му в „меката” на българския детски шах е много
високо, имайки предвид тежката конкуренция в тази група.

За осемгодишната Елена Дзанева от 2Д клас това беше първото участие в състезание от такъв ранг. Въпреки това тя грабна сребърния медал при момичетата от нейната група. Това е само първото й завоевание, за това да й пожелаем високи спортни успехи в бъдеще.

Брат й Константин Дзанев от 6А за малко не успя да се окичи с медал и остана четвърти в групата на момчетата до 14-годишна възраст. Безспорно в ОУ ”Георги Кирков” - гр.Казанлък расте талантливо поколение в областтана „умната игра”. Да пожелаем на младите надежди и в бъдеще да разкриват своя спортен потенциал и да ни радват с високи резултати..
          Отборът по шах убедително спечели за втора поредна година купа и златен медал в Общинското училищно първенство на 23 март. Любопитен факт е , че нашите шахматисти са от 2-ри и 3-ти клас, а се състезаваха срещу ученици от пети до десети клас. Лъчезар Атанасов/3б/, Мартин Иванов/3б/, Росен Овчаров/2а/, Димана Мушакова/2в/ и Елена Дзанева/2д/ не дадоха никакъв шанс на съперниците си от СОУ „Екзарх Антим I” и доказаха своята класа, завършвайки с победа – първо място в групата за ученици да седми клас. Отборът показа смелост и премери сили с по-големите от групата 8-ми – 10-ти клас. Малките ни шахматисти играха като равни с по-опитните и доказани бойци от ПМГ „Никола Обрешков”. Останаха втори със сребърни медали. Важното е, че това предизвикателство доказа волята им за победа и желание да трупат опит. Тези успехи се дължат на постоянството и взискателността на треньора им госпожа Петрана Драганова. Тя сподели, че е удоволствие да работиш с деца, обичащи този спорт. Всеки от тях е с добър потенциал за върхови постижения и тези победи са само началото на низ от предстоящи победи.виж повече>>
ГРАФИК>>>