<<<Виж видео
<<2013-2014>>
<<2012-2013>>
Архив
<<2014-2015>>
<<2015-2016>>
<<2011-2012>>
<<2016-2017>>
<<2017-2018>>
ОУ „Георги Кирков” тържествено посрещна своите ученици на 16 септември.
След дългата раздяла с училище учениците изпълниха училищния двор с цветя и весела глъчка, след което проведоха своя първи учебен час.
С много емоции първокласници от три паралелки започнаха своето трепетно пътешествие в света на знанието, водени от своите Първи учители. На този специален празник - символ на почитта на българина към знанието и образованието, родители и учители си пожелаха спокойствие,

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ДОБЪР ЧАС!
виж повече>>
<<2018-2019>>
       На 21 ноември отбелязваме празника Въведение Богородично, който се чества и като Ден на християнското семейство. Учениците от ОУ”Георги Кирков”гр.Казанлък се запознаха с възникването, историята и целта на празника Въведение Богородично, чрез който отдаваме уважение и почит към семейството. Децата се включиха в кулинарна изложба с традиционната за празника питка, домашни десерти и множество лакомства, приготвени по този повод. Със своето отношение към празника, учениците показаха, че семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността през годините.
                                                            виж повече>>
     На 10 декември в двора на нашето училище се проведе Традиционно коледно тържество. Около голямата училищна елха се събраха ученици, учители и родители. Мило коледно пожелание към  всички отправи г-жа Милена Славова, директор на ОУ “Г.Кирков”, след което присъстващите се потопиха в приказен свят на герои и вълшебства. Многобройните участници в сценките, вокалната група и танцовите групи заедно разкриха ТАЙНАТА НА КОЛЕДА. За радостта и светлината на празника ни напомниха грейването на коледната елха и празничните фойерверки. Най-голямата изненада бяха красиво опакованите сладки подаръчета, които получиха всички ученици на следващата сутрин. А ние си пожелаваме всеки от нас да носи любовта и светлината, вярата и надеждата, които правят света по-добър.
виж повече>>
      Ученици от 4 и 5 клас засадиха 30 ,,нови дървета за България" в часа за занимания по интереси ,,Биологията-наука за живота". Така и учениците от ОУ,,Георги Кирков" се включиха в инициативата на Гората.бг ,,Подкрепи гората" на 03.12.2019г., немислима без активното съдействие на Община Казанлък. От организаторите се получи посадъчния материал и инструкциите за засаждането. „Обещаваме да се грижим за тях, новите дръвчета на България, и когато са готови, да ги засадим на открито!“, споделят малките природозащитници.
                                                            виж повече>>
Традиционно родното училище се окичи в коледна премяна и всичко е в очакванена светлия християнски празник. Във фоайето ни посреща нашата елха - красавицата, без която Коледата е немислима. По коридорите блести магическя украса. Класните стаи са истински приказен рай и носят духа на учениците, които с нетърпение очакват Дядо Коледа. Няма кътче, което да не е готово за коледната магия. Така е и с голямата ни жива елха на двора – тя отново облече пъстрата си премяна за радост на малки и големи, в очакване на училищния празник.
виж повече>>
С радост споделяме, че отдавна желаната и необходима придобивка ни посреща на входа на училището. Обезопасеното стълбище вече е факт. Така то дава сигурност и защита за ученици, родители и учители при заледяванията по време на студените месеци. С благодарност към ръководството и всички, които съдействаха за бързото реализиране!
     По инициатива на Ученическия парламент на ОУ”Георги Кирков”гр.Казанлък, два пъти бе организиран благотворителен кулинарен базар,като събраните средства ще бъдат в подкрепа на страдащи и нуждаещи се животни към фондация Animal Hope-Казанлък. Кулинарните изделия,изработени от децата бяха продадени в полза на животните,като по този начин те се възпитават в любов,грижа и отговорност към животните.
        Щастливи сме,че имаме възможност с децата и техните родители да творим добро,като създаваме и взимаме участие в благотворителни инициативи.
     На 19-ти февруари свеждаме глава пред величието на Левски. Изложба от снимки и интересни проекти на ученици, посветени на Апостола ни посрещат във фоайето. По-малките ученици отдадоха почит с минута мълчание, изпълнение на стихове и песни. Шестокласниците се включиха в общоградското тържество и поднесоха цветя. Проведе се традиционното училищно състезание по лъвски скок.От всеки випуск бяха отличени най-добрите.

                                              виж повече>>
     Със заслуженото първо място и златна купа на Общинското първенство по волейбол ни зарадва училищният отбор - момчета 5-7 клас. На финала напористата игра на волейболистите ни преобърна резултата в последния гейм и така се утвърдихме като безспорни шампиони в община Казанлък. Поздравления, момчета!
                                         виж повече>>
    Всяка година последната сряда на месец февруари отбелязваме Международния ден за борба с училищния тормоз-„Ден на розовата фланелка”. Учениците изработиха розови постери с мото:”Не”на насилието в училище!”Да”на доброто”,в които вписаха свои послания,призоваващи към толерантност и добри отношения.Децата надуха и пуснаха розови балони с послание:”Аз избирам доброто”.Получиха „гривни на толерантността”,символизиращи техните качества като доброта,грижа към другите и уважение.Всяка гривничка се поставя на лявата ръка,а когато детето постъпи лошо спрямо свой съученик,гривната се премества на дясната ръка. Училището се изпълни с розов цвят,с усмихнати лица и добри намерения.Със своите позитивни послания учениците показаха,че „Денят на розовата фланелка”не е само тук и сега. Нека да не е само един ден на толерантност,търпимост и позитивизъм. „Не”на насилието в училище!И не само в него!И не само днес!И не само за един ден!”,категорични са учениците и техните учители!
                                              виж повече>>
Четвъртокласниците посетиха театралната постановка "Въртележка на парите" по програма "Финансова грамотност" - инициатива на Омбудсмана на Община Казанлък.
С България в сърцата ни
    В навечерието на националния празник третокласниците изнесоха концерт пред учениците от начален етап, с който тържествено отбелязаха светлата дата в нашата история. Изпълнението на Божидара Гайдарова от 3в клас на песента „Жив е той, жив е“ по стиховете на Христо Ботев завладя детската публика. С много вълнение и плам звучаха стихове за Родината и свободата, за подвига на героите и святото за всички нас място - връх Шипка. На финала празнично облечените момчета и момичета изпяха песента „Вятър ечи“, развявайки национални знамена. Емоционално поднесените стихове и песни изпълниха малкия двор на училището ни и развълнуваха сърцата на всички.
                                              виж повече>>
    Викторина под наслов „Априлското въстание в нашата памет“ обедини учениците от петите класове около идеята да научат повече за българската история. Участие взеха три отбора с патриотичните имена „Хъшове“, „Войводи“ и „Хайдути“. Състезанието се състоя в четири кръга. Подготвени от учителя по история и цивилизации Мая Глушкова, петокласниците влязоха в сериозна надпревара, разказвайки изчерпателно за саможертвата и героизма на великите българи в Априлската епопея. Всеки участник получи ефектно опакован подарък с грамота за достойното си представяне. Публиката също бе изненадана със занимателни игри и въпроси, а знаещите - с награди. В края на викторината всички присъстващи запяха песента „Де е България“.
                                              виж повече>>
    Представителна група от 5в и 7а клас от нашето училище се включи в общоградското тържество на централния площад в града ни. Радостина Михайлова от 3в клас откри честването с изпълнение на стихотворението „Балада за България“ на Евтим Евтимов. Учениците ни бяха част и от факелното шествие до обновения Войнишки паметник в парк „Розариум“, където поднесоха цветя.