Основно училище "Георги Кирков"
гр. Казанлък, ул”Ст. Михайловски”16
телефони: 0431/ 6-21-56 и 6-35-40
<<<Виж видео
15. 09. 2015
       106 първокласници посрещна училищния звънец на ОУ „Георги Кирков“ днес, 15 септември. За първи път е сформирана и подготвителна група, която ще ползва нова учебна база. Мило тържество, грейнали детски лица и много букети
изпълниха новата спортна площадка. Родители, бивши възпитаници и гости споделиха празника. Директорът г-жа Любомира Абдишева поздрави всички присъстващи с новата учебна година и пожела да бъде съзидателна, спорна и благодатна. Тя подчерта, че интересът към училището потвърждава високия авторитет и доверие сред родители и ученици.
        Учители, които са доказани специалисти в областта си, отговорни и сърцати, поемат по пътя на една нова учебна година. Те вярват, че заедно с родителите ще се справят с предизвикателството да развият креативното мислене и творческите заложби на децата.виж повече>>>
         Добър старт за новата спортна година направи футболистите ни. Жребият отрежда на училищния отбор игра със силни съперници, но те успяват да устоят –постигат един равен мач и две категорични победи, което ги изпраща на полуфинал. Независимо, че отборът Математическа гиманазия ги побеждава, на малкия финал нашите футболисти доказват своята класа. Застават отново срещу отбора ОУ „Мати Болгария“ и побеждават безапелационно с гол на Монир/ 1:0/. Тази победа им отрежда трето място и възможност да се борят на финала, защото са сред най-добрите!
       ОУ”Георги Кирков” получи СЕРТИФИКАТ „Коректна фирма” 2015. Този сертификат се признава на предприемачи, характеризиращи се с безупречна репутация сред клиенти и контрагенти. Училището ни е отличено с престижното звание за отлична репутация и етикеция в управлението на бизнеса, както и за коректно отношение към задълженията спрямо клиентите и контрагентите.
        Сертификатът Коректна Фирма съществува на европейския пазар от 2013 година. Проектът се изпълнява от бургаската фирма ИЦНКМ ЕООД. Реализира се успешно благодарение на предварителни наблюдения на всеобхватния Интернет и бързо развиващите се технологии, ясно изменящи съществуващите бизнес модели, държанието и реакциите на потребителите. Най-новата техника предоставя достъпността на клиентите към широк спектър от информация за всеки един продукт, услуга, предприятие или институция. Само за година Сертификатът Коректна Фирма се превърна в изключително популярно и почитано както от предприемачите, така и от клиентите отличие. Това е един от най-популярните сертификати издавани в България, също както и в много други европейски страни.виж повече>>>
         Национална Купа за деца и юноши ,,Тримонциум” 6 - 8.11.2015 година събра 170 деца от цялата страна! Град Казанлък беше представен изцяло от шахматисти – ученици от ОУ,,Георги Кирков”. Един силен турнир, в който нашите деца се представиха достойно! ОУ,,Георги Кирков" има с какво да се гордее!
           Адмирации за Константин Дзанев, класирал се VІ -ти в групата до 14 години, и Елена Дзанева – също VІ-та до 8 години. Похвала заслужават и първокласниците Николай Петров, Диана Георгиева, както и четвъртокласника Христо Николов, за коитотова беше първо участие.
           Предстои състезание в Стара Загора на 28.ХІ.2015 година, където се надяваме да се затвърди впечатлението от силната детска казанлъшка шахматна школа в лицето на малките шахматисти от ОУ,,Георги Кирков"!
       В навечерието на 1 ноември във фоайето на училището бе подредена изложба под наслов „Голямото лятно четене“. Под ръководството на г-жа Н. Маноева и г-жа Ив. Димитрова тук са подбрани едни от най-добрите читателски дневници, изготвени от ученици от начален етап. Изписани грамотно, с красиви илюстрации и творческо оформление, те привлякоха вниманието на малки и големи ученици. Едните се радваха, че сред множеството са открили своя дневник, а другите се възхищаваха на калиграфско писане или невероятна рисунка. Тази инициатива е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността с цел популяризиране на четенето на книги.Изложбата има идеята да допринесе за качеството и бързината на четенето, като се насърчава извънкласното четене..виж повече>>>
       Нашата дългогодишна мечта да възпитаваме и обучаваме в една защитена, здравословна, творческа и даваща възможност за активен спорт среда вече има реално решение - изградената изцяло нова спортна площадка. Разполагаме с баскетболно и волейболно игрище. Лекоатлетическият кът е с няколко сектора - писта за бягане, сектор за скок на дължина и за тласкане на гюлле. Изграден е тенис корт с модерна база, която е предпоставка за превръщането му в единствения по рода си общински тенис център.виж повече>>>
              В международния конкурс „Аз обичам Черно море” Несебър 2015 година в раздел Литературно творчество ПРОЗА ученичката Веселина Георгиева Ташева от втори б клас спечели първо място във възрастова група 1-4 клас със своята приказка „Замъкът на петте морета”. В раздел ПОЕЗИЯ същата ученичка спечели четвърто място/ поощрение/ със стихотворението „За теб, море”. С четвърто място бе отличена и Едже Юсеин Солак от пети а клас със стихотворението „Обичам те, море”.
                  В раздел Изобразително изкуство от първи клас имахме десет участници от 1 б клас,четири от 1 а и 1 б класове и един участник от втори клас. За съжаление нямаме класирани ученици, въпреки че рисунките бяха с изключителна художествена стойност.Всички участници получиха грамота.
                  Учениците получиха лично своите награди от госпожа Абдишева и заслужиха аплодисменти от своите съученици и приятели.
         Шампионският дух превърна в истински празник победата на отбора ни по баскетбол /момичета/ на финала на училищното градско първенство 5 -7 клас на 11 ноември. Мачът срещу ОУ „Никола Вапцаров“ се оказа истинско изпитание за Теодора /7а/, Анелия / 7б/, Мария и Деница /6а/, Полина и Сибел /6б /. След една много драматична игра, пълна с неочаквани обрати, нашите момичета победиха с резултат 16 на 14 точки. Поздравления за борбения дух и силата на волята получиха от своя треньор Радостин Симеонов. Той винаги успява да ги мотивира за спортсменска игра, а момичетата за пореден път доказаха своя силен характер и непоколебимост. Купата ги направи градски шампиони, а силата на това предизвикателство - шампиони по дух.
Поздравления, момичета!
         Баскетболистите ни /момчета/ останаха втори на Градското училищно първенство при три спечелени мача и една загуба – резултат като на шампионите, но с 3 точки по-малък общ сбор. Оспорвани мачове, изненади и напрежение съпътстваха представянето им. Благодарение на треньора Радостин Симеонов те запазиха самообладание, показаха воля на духа и невероятна игра. Това несъмнено допринесе за мястото им в призовата тройка.
Браво, момчета! Вашата победа е наша гордост!
       На 20.11.2015г.група ученици от четвъртите класове, заедно с класните ръководители - г-жа Фиткова, г-жа Димитрова, г-жа Маноева и г-жа Белдева гостуваха в ЦДГ "Слънчице". Във връзка с Програмата по грамотността четвъртокласниците представиха на децата кратка драматизация и четоха по роли любими приказки.
         Подариха им изработена от тях картичка послучай Денят на християнското семейство. виж повече>>>
              Денят на християнското семейство – 21 ноември, бе отбелязан традиционно с различни инициативи във всеки клас. Картички, рисунки и писма, изработени с много любов и старание, получиха всички семейства. В навечерието на празника учениците от 2г клас поканиха своите близки на сладки истории край огнището. Майки и баби споделиха с вълнение своите спомени от детството. Песен и кръшно хоро събраха малки и големи в края на празничната вечер.
Коледни празници в ОУ "Георги Кирков"
2015
виж повече>>
       Елена Дзанева / 3д/ спечели златен медал на провелия се на 13-14 декември в Пловдив Коледен шахматен турнир за деца от цялата страна. След като постигна актив от 5 точки в турнир Б за деца до 8 години, Ели доказа своята класа.При силна конкуренция Костадин Дзанев /7а/ спечели среброто при момчетата до 14 години. Малкият дебютант Абдула Юсеин / 1д/ завърши с актив от 2,5 т. при 6-годишните. Така последната изява за годината на училищния отбор по шах остана запомняща се със силното присъствие на кирковските ученици.
       „Творческа работилница за приятелства и вълшебства” събра малките ученици от 2г, 3б и 3д клас на среща с представители на културното посолство на Иран в ЛХМ „Чудомир” на 8 януари. Домакините представиха на децата една далечна и непозната страна като ги въведоха в нейния пъстър свят на обичаи и фолклорно творчество. Топло посрещане и любезни дами в традиционни облекла събраха участниците около маси, отрупани с материали, и им показаха как да изработят характерни изделия на иранското приложно изкуство. Всяко дете направи само или с приятел релефна керамична плочка, кукла от лъжица или апликация на джудже върху хартиена торба от цветни детайли. Учениците получиха пъзели, моливници и книжки за оцветяване като подаръци.
         На 22.12.2015 г. Вангел Константинов, Георги Янев, Димитър Георгиев, Ивайло Димитров от 4 "а" клас, Теодор Панов от 4"в" клас, Васил Беров и Лъчезар Стоянов от 4 "г" клас, които са подготвителна група "Розова долина" - набор 2005 към ФК "Розова долина" - гр. Казанлък , бяха поздравени лично от кмета на града госпожа Галина Стоянова и получиха индивидуални подаръци за високи постижения в спорта.
            На 23.12.2015 г. в Коледен турнир в град Стара Загора спечелиха първо място - купа и златни медали.
        Лекоатлетите ни /момичета/ направиха изключително добро представяне на традиционната вече за града ни 10-та щафета за наградите на Община Казанлък . Участваха рекорден брой деца – 207, от почти всички училища на територията на Община Казанлък и деца от СКА „Пендарева“. Сред тази конкуренция момичетата Виктория и Антония /5б/, Мария и Деница /6а/, Полина и Сибел /6б/ и Теодора /7а/се наредиха на четвърто място в една изключително оспорвана надпревара. Отборът получи изключително сладка награда – торта, която зарадва всички след напрежението и умората.
       Училището ни стартира годината с единствената по рода си за региона ни инициатива – обучение по тенис на корт за нашите ученици. За целта се използва базата на новоизградената училищна спортна площадка, която дава възможност за ефективни занятия и бързо навлизане в тайните на големия спорт. Големият интерес оправда очакванията на родители и ученици. Треньорът Митко Костадинов споделя, че неговата цел да предаде знанията и любовта към тениса на децата е на път да се осъществи, за да стане този красив спорт част от живота на всеки, който се е докоснал до него.
        По повод Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността и Плана на училището във връзка с това , на 29 февруари се проведе литературна среща с учениците от четвъртите класове. Целта на тази среща бе популяризиране на българското народно творчество. Тематиката, по която учениците се готвиха и представиха, бе „ Приказки за Хитър Петър“. Повече от двадесет приказки бяха увлекателно разказани от артистични ученици.Останалите ученици научиха, че Хитър Петър е традиционен герой от българския фолклор, за когото се разказват анекдоти из всички български територии от близо 400 години насам. Образът му е на беден селянин, отличаващ се изключителна хитрост, мъдрост и находчивост, както подсказва и името му. Хитър Петър е разглеждан и като местен аналог на литературния герой Настрадин Ходжа. Двамата често спорят, остроумничат и се надхитрят помежду си във весели истории, разсмиващи хората и до днес. На срещата бе презентиран и комедийният филм за Хитър Петър.
      На 26 февруари учениците от ОУ "Г. Кирков" отбелязаха за втора поредна година световният ден на розовата фланелка. Денят е посветен на борбата с тормоза в училище. Денят на розовата фланелка започва като протест, свързан с тормоз в едно училище в канадската провинция Нова Скотия. При откриването на учебната 2007 година група по-големи ученици се подигравали и тормозели един деветокласник, защото е дошъл на училище облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следащия ден Дейвид Шепърд и Травис Прайс решили да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен съученик. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища чрез sms-и, имейли, както и след публикация в печатните медии и предавания по телевизията. Резултатите от 2-годишния проект на УНИЦЕФ „Училище без насилие” показват, че ¼ от българските деца отиват със страх на училище. Коефициентът на насилие в училище у нас е между 25-27%, при средно 20% в Европа. 55% от децата в българските училища са обект на насилие. Затова нашите талантливи най-малки ученици изработиха розово табло, на което поставиха към всички своите позитивни послания с пожелание да се обичаме и да бъдем по-добри. Денят се отбеляза от всички, като със символичен жест учениците изпратиха и розови балони в небето с апел "Не на тормоза в училище"
        „Ключът на музиката”-отново имаме постигнати отлични резултати на Националното състезание. За участие в областния кръг се класираха Моника Асенова, Мартин Иванов и Димитър Тодоров от 4”б” клас с ръководител г-жа Иванка Димитрова; Стелиана Мавродиева, Айлин Чъкъкчи и Дария Кутикова от 4в клас с ръководител г-жа Надка Маноева, Кевин Ван Дайк от 4г клас с ръководител г-жа Маргарита Белдева; и обучаваните от г-жа Тянова ученици в прогимназиален етап - Нона Ангелова и Димитър Димитров от 5б клас, Кристиана Миланова, Преслава Кършаковаи Теодор Тодоров от 5а клас, Александър Бончев, Георги Танев, Станислав Минчев, Микаела Раева и Николай Хаджииванов от 6 а клас и Тиара Братованова, Иво Матов и Александър Тянов от 7 а клас. Поздравления!
       Националният празник Трети март бе отбелязан с разнообразни инициативи. Дело на учениците от пети, шести и седми клас е училищната изложба. Те представят паметниците в родния край, посветени на Освободителната война. Второкласниците поднесоха цветя на Възпоменателния паметник в Девическия манастир и гробовете на загиналите руски воини . В празничния ден учениците от V клас и ръководител Димитър Ялъмов участваха в общоградското тържество на централния площад.
          В чест на Баба Марта
Изисканото фоайе на училището ни се изпълни с радостно детско оживление. Причината отново беше естетическа, но този път обагрена в червено-бели цветове. Аранжирана бе изложба по случая празника на Баба Марта - чудесни сувенири, композиции и автентични мартеници.
      На 26.03.2016 година в Казанлък бе открит Четвъртият детски конкурс за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета”.Той се провежда в рамките на Чудомирови празници 2016. Негови организатори са Библиотека „Искра”, Фондация „Чудомир” и Община Казанлък. Близо 90 деца участваха със свои хумористични изпълнения в четири възрастови групи в жанровете „Проза” , „Поезия” и „Драма”. Нашата гордост Йоана Пламенова, ученичка от първи В клас и единствена участничка от ОУ "Георги Кирков" спечели второ място в своята възрастова група със артистичното изпълнение на стихотворението "Ще чета вечерта" от Асен Босев. По думите на нейната художествена ръководителка госпожа Събина Цокева Йоана е един скрит талант, който от тук ще се развива и в бъдеще ще покорява световните сцени. Честито, Йоанка! Ти си нашата гордост!!!
       Шахматистите от ОУ ,,Г.Кирков" са отново шампиони! За пореден път ОУ ,,Г.Кирков" предостави отлични условия и база, за провеждане на градските първенства - 2016 по шах, за ученици. В надпреварата в групата 5-ти - 7-ми клас, безспорни фаворити и шампиони стана ОУ ,,Г.Кирков"! В групата 8-ми - 10-ти клас, отново шампиони са учениците от ОУ ,,Г.Кирков"! Така и двете купи, и златните медали станаха притежание на домакините от ОУ ,,Г.Кирков"! Убедителното представяне е плод на няколко годишната работа и занимания по шах в ОУ,, Г.Кирков"! Успехът е напълно заслужен! Съставът на шампионите: Лъчезар Атанасов, Константин Дзанев, Цветомир Драгнев, Елена Дзанева, Христо Николов и Николай Иванов!
          Веднага, след края на пролетната ваканция, на 12.04. в гр.Ст.Загора се проведе Областното първенство по ученически шах - следващ етап от веригата на Ученическите игри.Право да представят град Казанлък бяха заслужили учениците на ОУ,,Г.Кирков"! В състав: Лъчезар Атанасов, Константин Дзанев, Цветомир Драгнев и Елена Дзанева, те спечелиха срещу представителите на Ст.Загора с 3:1 и направиха равен мач 2:2 с учениците от Раднево, което отново им отреди 1-вото място и станаха областни ученически шампиони по шах в групата 5-ти - 7-ми клас! Поздравления!
       Вдъхновяващи са успехите на училищните ни спортни отбори. Както и през миналите години те завоюваха призови места и ни дават повод да се гордеем.
        
         На областен кръг по баскетбол в Стара Загора отборът на момичета остана на второ място, но играта им бе отлична и това е повод за удовлетворение.

         Отборите ни по лека атлетика - момичета и момчета, се класираха на трето място в Общинското училищно първенство. Това е едно забележително представяне особено след успехите на момичетата при щафетата 4 х 100 м - второ място, а момчетата в същата дисциплина – трето място . Индивидуално се отличиха Ива Пенева /7а/ с второ място на бягане 400 м ; Стефан Порязов /6а/– второ място на дълъг скок и Веселин Мирев / 7а/ - четвърто място в тласкане на гюлле.
      На 9 май отбелязваме патронния празник на училището със спортен празник. Училище, носещо достойно името на известния публицист и социалдемократ Георги Кирков. Днес кирковските ученици доказват, че са заедно не само в учението, но и в спорта. На игрището и в училищния двор витае състезателния дух и спортсменството. Доброто настроение завладя всички. Със съдействиетото на настоятели и дарители този ден стана още по- разнообразен и пъстроцветен. От дарените средства за Патронния празник на училището всяка паралелка получи като подарък топка . Закупени са спортни пособия за свободни занимания и игри на учениците.виж повече>>  <<<виж видео
24 май
       24 май
Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
виж повече>>
      Основно училище “Георги Кирков” участник в

ПРАЗНИЦИТЕ В ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ И ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ
КАЗАНЛЪК ‘2016

виж повече>>
Назад  <<2019-2020>>