<<<Виж видео
ОУ „Георги Кирков” тържествено посрещна своите ученици на 15 септември.
Г-жа Любомира Абдишева - директор на училището - с вълнуващо слово откри новата учебна 2017/2018 година и даде старт на празничната програма.
След дългата раздяла с училище учениците изпълниха училищния двор с цветя и весела глъчка, след което проведоха своя първи учебен час.
С много емоции първокласници от три паралелки започнаха своето трепетно пътешествие в света на знанието, водени от своите Първи учители. На този специален празник - символ на почитта на българина към знанието и образованието, родители и учители си пожелаха спокойствие,

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ДОБЪР ЧАС!
виж повече>>
Голяма сума пари, документи, кредитни карти и пинкодове към тях намериха двама ученици от казанлъшкото ОУ „Г. Кирков“. Мехмед Агуш от 3б и Георги Атанасов от 3в са предали намереното на своята класна, която е извикала кварталният полицай, така изгубеното е достигнало до собственика на парите и документите. Тяхната постъпка е пример за подражание.  виж повече>>
    На 21.10.201г. учениците от 4.а, 4.в и 4.г класове от ОУ "Г. Кирков" проведоха екскурзия до с.Жеравна и гр.Котел.
     В с. Жеравна посетиха къщата на Руси Чорбаджи с интересна етнографска експозиция от времето на Възраждането. Посетиха и родното място на големия български писател Йордан Йовков, където бяха впечатлени от голямата бронзова статуя на твореца.
     В гр.Котел учениците посетиха музея на Възраждането, който съхранява "Рибния буквар" на доктор Петър Берон, внушителния пантеон на Г. С. Раковски и интересни факти за живота на други известни българи- народни будители и борци за свобода. С особен интерес разгледаха природо-научния музей, разполагащ с 30 000 експонати от растителния и животински свят в България, създаден от местния учител Васил Георгиев. Учениците се насладиха на чудесната есенна природа и прекрасния слънчев ден! виж повече>>
Честит Ден на народните будители! И днес ги има! И днес хиляди българи са посветили живота си на това да събуждат жаждата за знания и да се борят за по-добро бъдеще! Честит празник на всички съвременни будители от екипа на ЦОУД, които заедно със своите ученици, празнуваха в последния ден преди ваканцията.  виж повече>>
    Във връзка с празника на Денят на народните будители, във фоайето на училището, бе подредена изложба от читателски дневници изработени от учениците от трети и четвърти клас. Децата от първи и втори клас масово се включиха в състезание по краснопис и показаха своите умения.
Основно училище "Георги Кирков"
гр. Казанлък, ул”Ст. Михайловски”16
телефони: 0431/ 6-21-56 и 6-35-40
Пъстро, интересно и с ентусиазъм премина Деня на християнското семейство в училището ни. Кулинарна изложба, плод на уменията и желанието за изява на деца, майки, татковци и баби напълни не само очите на всички ученици, родители и гости.
Първокласниците отбелязаха Деня на християнското семейство под наслова „С МАМА И ТАТКО В ИГРИ Е ЗАБАВНО”. Състезаваха се в забавни игри, които доставиха удоволствие и настроение на всички, а малките първокласници разбраха колко ценни са помощта и напътствията на възрастните дори по време на игра.
Съвместните творчески работилници с родителите на втори и трети клас измайсториха най-дългия гирлянд за училищната елха, куп коледни играчки и приказни ангелчета.
Учениците от 4-ти,5-ти, 6-ти и 7-ми клас се състезаваха с настроение в игри, които изискваха не само бързина, точност и ловкост, но им донесоха и много емоции.
Награда за всички ученици бе задачата да „унищожат” лакомствата от кулинарната изложба.  виж повече>>
          Мили, деца! Имате ли домашен любимец? Обичате ли го?
Той има ли топло легло, а купувате ли му храна и топли дрешки , всякакви лакомства и играчки? А знаете ли, че има приют за бездомни кученца и котета, които си нямат нищо? Те толкова мечтаят да имат топъл дом, легло и някой да ги обича! Протягат лапичките си през мрежата и търсят човешка ласка, а очите им се молят: „Отведи ме в къщи!“. Ние от фондация Animal Hope Bulgaria –Kazanlak опитваме да направим техният живот малко по-щастлив. Ходим при тях, гушкаме ги, купуваме им храна и лекарства когато имат нужда от тях, търсим им домове. Искате ли тази година за Коледа заедно да помогнем на бездомните животни, да се почувстват обичани? Нека заедно с вас да направим Коледен базар в тяхна помощ! Надяваме се всички да се включат, като изработите нещо със своите родители, близки, приятели. Ще го опаковате, ще обявите цена на изделието, като сумите събрани от продажбите ще послужат за закупуване на храна, лекарства за обезпаразитяване и лечение на бездомните животни. Изработените изделия ще предавате на госпожа Светла Лазарова до 15 декември. На 16 и 17 декември ще се открие Коледния базар във фоайето на училището, където ще се изложат вашите изделия и ще имате възможност да си закупите. Непродадените стоки ще се преместят през следващите дни до Коледните празници на площад „Севтополис”. Примерни изделия – дръвчета от маниста; витражни проекти; картички с техниката изонит; картички –квилинг; декупажни изделия; нещо зашито от вас-ръкохватки; коледни играчки; изплетено на една или две куки-ръкавици; терлици, шалове; нещо изработено от дърво,...Каквото ви хрумне! Очакваме ви! виж повече>>
        Коледа е времето на добрите пожелания, на веселия звън на камбанките и песните край елхата. Коледа носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и тържественост. Коледа е топлината на чувството, че си специален и обичан. Коледа е време на подаръците. Времето, когато даряваш обич и получаваш обич! Всичко това е част от нашата Коледа, част от детството и от живота ни, част от вълшебството на празничната нощ, която посрещаме всяка година.
         Нека преоткриваме себе си, своите стремежи и ценности, защото чудото на Рождеството има смисъл само когато се случи в сърцето и мислите на всеки от нас.

ДА Е МИРНА, БЛАГОДАТНА И ЩЕДРА НОВАТА 2018 ГОДИНА!  виж повече>>
          На 13.01. събота, участвахме в състезания по шах, за Купата на гр.Раднево.Участваха близо 100 деца от цялата страна, които се състезаваха в групи до 8, 10, 12 и 14г.. От ОУ ,,Г.Кирков" участие взеха седмокласниците Антония Янкова, Християн Любенов и Стоян Георгиев. Антония спечели бронзов медал при девойките до 14г.! Останалите също се представиха отлично, при първото си участие в силен, шахматен турнир! Поздравления!
     Ученикът Божидар Деянов Желев от 2а клас участва в Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник на 24-25.02. 2018г.
28.02.2018г. Ден на розовата фанелка в ОУ”Георги Кирков”, организиран от Ученическия парламент. Денят на розовата фланелка започва като протест, свързан с тормоз в едно училище в канадската провинция Нова Скотия. При откриването на учебната 2007 година група по-големи ученици се подигравали и тормозели един деветокласник, защото е дошъл на училище облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следащия ден Дейвид Шепърд и Травис Прайс решили да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на тормозения техен съученик. Тази инициатива бързо става популярна сред учениците от други училища чрез sms-и, имейли, както и след публикация в печатните медии и предавания по телевизията. Денят се отбеляза от всички, като със символичен жест, учениците поставиха във всяка класна стая розови балони с апел "Не на тормоза в училище" виж повече>>
     През месец февруари 2018 г се проведоха Окръжните първенства по баскетбол и волейбол в град Казанлък. ОУ,,Георги Кирков“ участва с отбор момчета баскетбол 5-7клас и се класира на 2 място. По волейбол момичетата ни се класираха на 3 място от 6 отбора. Те показаха много добра игра и с много желание завоюваха 3 място. Отличи се капитана на отбора Нели Василева от 6в клас, която се раздаде с играта си и достойно представи нашето училище. И кулминацията на волейболното първенство беше мача за първо място на момчетата, на който отборът на ОУ,,Георги Кирков“ без абсолютно никаква конкуренция завоюва 1 място. Три победи от три мача с 2:0. На 14.03.2018г. отборът ни ще участва на Областното първенство в Стара Загора.Успех момчета!  виж повече>>
ОУ "Георги Кирков" отбеляза 140 години от освобождението на България
виж видео>>
          На 19 февруари с венци и цветя бе поднесена почитта си към делото на Апостола детски градини, училища и общественост на бюст-паметника в кв. "Васил Левски". Представителна група от 3б и 3г класове при ОУ"Георги Кирков" с ръководител Св. Лазарова, присъстваха на тържественото отбелязване на 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски.
     Участниците във викторината по случай 140 години от освобождението на България от османско робство с тема Руско-турската освободителна война. Децата от 5 а клас-Силвия Христова, Валентин Христов и Деница Каличкова, както от 5 б клас- Делян Младенов, Дария Белчева и Дончо Иванов, които се представиха блестящо и доказаха, че помнят и носят в сърцата си гордия български дух!
На 14.03.2018г. ОУ,,Г.Кирков"за пореден път бе домакин на общинските ученически първенства по шах. Състезанията се проведоха в две категории: 5-ти - 7-ми клас и 8-ми - 10-ти клас. Отборът на ОУ,,Г.Кирков", в състав: 1.Християн Любенов - капитан, 2.Стоян Георгиев, 3.Антония Янкова - и тримата от 7-ми клас, и 4.Божидар Петков - 2-ри клас, представиха училището по достоен начин! В първия турнир - 5-ти - 7-ми клас, те се класираха втори, но поднесоха страхотна изненада при по - големите - до 10-ти клас, като спечелиха купата и златните медали! Сочените предварително за фаворити - отборът на механо техникума, не вярваха на очите си, че не те спечелиха купата. Браво на нашите, за тяхната сърцата игра, с която заслужено спечелиха 1-вото място! Отличен на второкласника Божидар Петков, който спечели всичките си пет партии, срещу много по-големите от него!
различни прояви в ОУ”Георги Кирков” гр.Казанлък бе отбелязан празника на Свети Валентин,който честваме на 14-ти февруари. Инициативата бе на Ученическия парламент. Организиран бе базар на Валентинки,които се надписваха и пускаха в изработена за целта кутия. Картичките бяха анонимни,като учениците имаха възможност да отпратят своите послания към човека ,когото харесват ,след което бяха раздадени по класовете. Класните стаи бяха празнично украсени с балони,сърца и пожелания ,с които учениците отправиха своя призив : „Любовта е по-важна от парите! „
       В седмицата на четенето се осъществи една интересна инициатива на петокласниците, част от програмата по грамотността. Отлично четящите Преслава и Валентин сами избраха и подготвиха научнопопулярни и художествени четива и с радост ги споделиха с учениците от първи и втори клас. Това гостуване остана незабравимо за най-малките ученици, които слушаха с любопитство. Накрая те проявиха своята съобразителност при отгатване на гатанките и всички задачки-закачки за досетливи деца.
На 07.03.2018г се проведе Общинското първенство по тенис на маса. Отборът на ОУ,,Г.Кирков"се класира на второ място. На първо място индивидуално се класира Николай от 6а клас.
Браво, момчета!
    На 14.03.2018г в Стара Загора се проведе Областното първенство по волейбол. Отборът на ОУ,,Г.Кирков"се класира на второ място.
На 23.03.2018г в зала Севтополис бяха наградени участниците в Общинските първенства по волейбол, баскетбол и тенис на маса. виж повече>>
На 13.04.2018г. от 10:00 ч. ученици от ОУ”Георги Кирков” участваха в проведеното общинско състезание по лека атлетика.
Класирани по дисциплини:
Тласкане гюлле:1-во място: Даниел Димитров. Щафетно бягане х 400 м. момичета: 1-во място- Даниела Бошнакова, Полина Недкова, Анастасия Амешева, Дария Кутикова. Щафетно бягане х 400м. момчета: 2-ро място: Георги Христов, Симеон Семов, Александър Иванов, Иван Тодоров. 800 м. момчета: 1-во място: Георги Христов, 2-ро място: Александър Иванов. 400 м. момчета: 1-во място: Георги Христов, 3-то място: Даниел Димитров. 100 м. момчета: 3-то място: Иван Тодоров. Скок на дължин: 3-то място: Иван Тодоров. 400 м. момичета: 1-во място: Даниела Бошнакова
100 м. момичета: 2-ро място: Анастасия Амешева. Скок на дължина: 3-то място: Дария Кутикова. Скок на височина: 2-ро място: Дария Кутикова
Денят на първокласника „Вратите към Знанието„, който започна в 10.30 часа в училището на 21-и април, преподавателите демонстрираха в реална среда и в реалното време на учебен час начините по които работят. Те имаха за цел да запознае родителите с високото качество на обучението, което ОУ „Георги Кирков“ дава, както и да увлече децата в интересни интерактивни уроци, водени от отлично подготвения екип преподаватели със сериозен опит, с каквито учебното заведение разполага. Срещите с бъдещите първокласници са традиция в това училище. Тази година на срещата в съботния ден, педагогическият състав акцентира върху съвременните методи на обучение, които ежедневно се прилагат тук и високото качество, което те дават на образователния процес. Интерактивно обучение чрез мисловни предизвикателства за учениците, ползване възможностите на дигитализацията и информационната база на образователни платформи, заниманията по чужди езици, спортът и изкуството, са средства, които учителите тук използват непрестанно в обучението, още от първия училищен клас виж повече>>
МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА в ОУ "Георги Кирков"
виж повече>>
На 20.04. и 21.04. 2018 година под надслов "Сладка пролет" Училищно настоятелство при ОУ"Г. Кирков" подреди благотворителен базар с кулинарни изкушения. Идеята на днешната изява е със събраните средства да бъдат закупени спортни стоки за здравето и спортуването на учениците от училище. Това е началото на поредица от полезни за учениците мероприятия, организирани от ентусиазираните представители на Училищното настоятелство при училището!
Представителна изява на извънкласни дейности по  проект "Твоят час" BG05M20P001-2.004
по случай празника на Основно училище "Георги Кирков".
виж повече>>

На 17.05.2018г бяха наградени отличилите се спортисти на тазгодишните Окръжни и Областни първенства. По случай денят на българския спорт се проведе приятелска среща по волейбол между волейболния отбор на училището и волейболистките на Казанлъкволей. След приключване на срещата г-жа Абдишева поздрави всички спортисти и им пожела нови успехи.
виж повече>>
24 май
Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
виж повече>>

УРА ВАКАНЦИЯ
виж повече>>
ПРАЗНИК НА РОЗАТА И ОУ "Георги Кирков"
виж повече>>
Незабравим ще остане 6 юни 2018г. за учениците от 4 г клас в ОУ „Г. Кирков”, гр. Казанлък. Те получиха своите удостоверения за завършен начален етап на основно образование от господин Б. Кърчев на вълнуваща церемония в Народното събрание в гр. София. След кратка разходка в сградата, те наблюдаваха работата на народните представители в реална обстановка и бяха поздравени от трибуната.
Класната им ръководителка - г-жа Ст. Минева се раздели с тях с пожелание за много успехи и още по-вълнуващи преживявания в прогимназиален етап.
виж повече>>
"УРА ВАКАНЦИЯ" за 7 клас
виж повече>>
Назад  <<2019-2020>>