<<<Виж видео
Основно училище "Георги Кирков"
гр. Казанлък, ул”Ст. Михайловски”16
телефони: 0431/ 6-21-56 и 6-35-40
         Ученици, родители и учители посрещна училищния звънец на ОУ „Георги Кирков“ днес, 17 септември. Мило тържество, грейнали детски лица и много букети изпълниха новата зеления двор на училището. Родители,бивши възпитаници и гости споделиха празника. Г-жа Стефана Минева поздрави всички присъстващи с новата учебна година и пожела да бъде съзидателна, спорна и благодатна. Тя подчерта, че интересът към училището потвърждава високия авторитет и доверие сред родители и ученици.
           Учители, които са доказани специалисти в областта си, отговорни и сърцати, поемат по пътя на една нова учебна година. Те вярват, че заедно с родителите ще се справят с предизвикателството да развият креативното мислене и творческите заложби на децата.виж повече>>>
Ден на независимостта 22 септември 2018
виж повече>>
         Заместник-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов стана част от открития урок по физическо възптание в ОУ „Георги Кирков“ в Казанлък. Училището, което е еталон за развитието на ученическия спорт сред казанлъшките учебни заведения, е част от инициативата Be active на Министерството на младежта и спорта за популяризиране на спорта сред подрастващите, за насърчаване на тяхната активност в различни спортни дисциплини и физическото им укрепване.виж повече>>>
         Учители, ученици и родители се включиха активно в различните инициативи. Проведоха се игри, състезания, представяне на книги, среща с писател и национален маратон на четенето.
  • Учениците и учителите от ЦОУД IV клас, организираха празник на приказките за първокласниците. Те изнесоха представление пред малките ученици, преобразявайки се в Незнайко, Пепеляшка, Златното момиче, Червената шапчица и Спящата красавица.Във връзка с Празника на народните Будители, учениците от ЦОУД IVб, д клас, с ръководител Сминка Глутникова, изненадаха всички учители с изработени и красиво надписани картички. Група деца изнесоха рецитал и сценка пред своите съученици и пред най-малките-първокласниците, като с това обясниха какво е за нас Празника на народните Будители и изказаха своята благодарност към учителите си.

  • Учениците от първи, втори и трети клас в ЦОУД проведоха една вълнуваща среща и разходка в света на книгата. Техните родители, разказаха за своята незабравима книга от детството си. Тези разкази, пробудиха в децата интерес към четенето.

  • Второкласниците проведоха Щафета на четенето и заслужиха много аплодисменти за отлична четивна техника и актьорско майсторство. Предизвикаха публиката с интересни въпроси.

  • Третокласниците също се включиха с различни мероприятия - Щафетно четене на басни с извличане на поука, презентация за Деня на народните будители и изработване на табла.

  • В Националната седмица на четенето четвъртокласниците в часовете по извънкласно четене споделиха впечатления от любими книги и прочетоха откъси от тях.В играта “Познай кой съм аз“ учениците представиха определени литературни герои.

  • Третокласници и четвъртокласници подготвиха изложба на най-богатите и красиви читателски дневници.

  • Учениците от петите класове проведоха състезание за „Най-добър четец“, като победителите получиха грамота за най-изразително четене.

  • Шестокласниците се изявиха като най-добри разказвачи на приказки, организирайки състезание помежду си. Всеки ученик разказа интересна и увлекателна история с поучителен край пред класа си.

  • Седмокласниците участваха в състезание на тема „Езикът, който ни разделя и събира“.Във всяка паралелка се проведе съревнование по правопис.

  • Вълнуваща и интересна беше срещата на учениците от пети, шести и седми клас с писателката Лилия Димитрова , която разказа и показа на децата, дългия и труден път на книгата от авторовата идея до читателя. Тя разказа за нейните първи стъпки в поезията и прозата, интересни истории от своя живот и за срещите си с известни хора.

         Всички планирани и реализирани инициативи целяха да се постави в центъра на вниманието четящият човек, да се насърчи потребността
         от четене и любовта към книгите и да се акцентира върху ролята им на двигател за пълноценно развитие и житейска реализация.
         Основно училище „Георги Кирков“ отбеляза Четвъртата Националната седмица на четенето и Деня на народните будители в периода 22-26 октомври 2018 година с изключително наситена, разнообразна и интересна програма.
С успех за нашите ученици завърши рекордният интерес към традиционното щафетно бягане в парк „Розариум”. Най-доброто представяне дължим на отбора МОМИЧЕТА 7 КЛАС – ТРЕТО МЯСТО. Останалите отбори: момичета 5-6 клас, момчета 5-6 клас и момчета 7 клас завоюваха четвърто място, което е похвално сред 35-те отбора от 9 училища в общината. Поздравления за категоричната заявка за бъдещи спортни успехи и споделените със съученици вкусни торти.
виж повече>>
         Забележителното ВТОРО МЯСТО в областния кръг на Училищния турнир по футбол на малки вратички ни донесе отбора на момичетата 7 клас. Борбени, находчиви и напористи в играта, момичетата до последно запазиха силен дух и играха устремно. Благодарим ви за емоцията и спортните постижения!
            В навечерието на 1 ноември второкласниците от нашето училище участваха в нова за града ни инициатива – свободна библиотека. Къщичките за книги в парк „Розариум” стават възможни благодарение на проект „Bookcrossing zone“, със старанието на Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ и в партньорство с Общинска библиотека „Искра“. Учениците чуха детски творби на полски език и в превод, след което се включиха в игрите с въпроси. Направиха обиколка до всяка книжна „къща” и разгадаха за кого е предназначена. Изразиха желание да доведат своите близки и връстници, както и да оставят свои книги . Тази инициатива за споделяне и опазване на книгите бе един непринуден урок по будителство и човечност.
виж повече>>
        Добро дело предизвиква двама пенсионирани учители да изпратят благодарствено писмо до директора на нашето училище. Георги Стоянов /6б/, Даниел Димитров /7а/ и Даниел Любомиров Марчев /7б/ помагат на възрастните учители от квартала не само да пренесат дървата за огрев от улицата, но и да ги подредят в двора им. Неочакваната помощ е неоценима и те решават да изразят своята благодарност и да я споделят. Ръководството на училището и всички учители поздравяват момчетата за благородната им постъпка. Горди сме, че сред нас растат такива рицари – добротворци!виж повече>>
        На 31.10.2о18г. представителна знаменна група от ОУ,,Г.Кирков" участва в тържественото отбелязване Деня на народните будители.
Пъстър Ден на християнското семейство в Основно училище „Георги Кирков“ - Казанлък
Семейна молитва за здраве и благополучие в Деня на Въведение Богородично, отправиха на 21-и ноември вечерта учениците от 6 „б“ клас на Основно училище „Георги Кирков“ – Казанлък. Текстът на молитвата за Деня на християнското семейство бе написан съвместно от всички в класа под ръководството на преподавателката по български език и литература Милена Славова. Съставянето на молитвата приключи един изпълнен с преживявания ден с множеството инициативи в училището, проведени по класове от сутринта до вечерта на 21-и ноември. По традиция събитията протекоха в общи срещи, надпревари, разговори и съвместни дейности между деца и родители, подкрепяни и от учителите в ОУ „Георги Кирков“.
виж повече>>
        Денят премина с ентусиазъм при първокласниците, които се събраха след обяд за аранжирането на цветя за изработката на есенни картички и кошнички от природни материали. В Деня на християнското семейство най-малките в училище се погрижиха за украсата на Коледната елха и заедно с мама и татко, си направиха сандвичи, които подредиха за празнична трапеза. Акцентът - вкусната домашна пита, символ на задружието у дома, поднесоха ангажираните родители, дошли в училището на своите деца, именно на този, свят за семейството ден.
Целият 21-и ноември в ОУ „Георги Кирков“ и тази година премина пъстро, увлекателно и смислено, в емоцията на Деня на християнското семейство, чиито ценности тук непрестанно отстояваме заедно - учители и родители, в името на духовното възпитание на децата, които обучаваме и отглеждаме с огромна отговорност и обич, сподели в заключение на празничния ден, директорът на училището, инж. Любомира Абдишева.
       Второкласниците се забавляваха на обяд с клоуните Хохо и Хаха от интерактивния спектакъл „Какафония“ на общинския театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък, в чиято трупа е и актрисата Олена Шидерова, майка на едно от децата от 2 „а“ клас. Игри и състезания включиха в радостните емоции на представлението, присъстващите в зала „Аеробика“ родители и деца, провокирани от актьорите към оригинални решения, съобразителност и творчество в изявите на различните отбори. Ентусиазмът на участниците бе възнаграден с грамоти за екипност и непоколебим състезателен дух.
       Деца и родители на третокласници се хванаха заедно на хорото в училищната зала по обяд. Интересни факти за най-обичаните български народни танци, споделиха с учениците, техните родители и преподаватели по време на събитието, преминало под призива „Хайде, всички на хорото!“. С помощта на ценните родителски напътствия, стъпка по стъпка и с желание, всичко става по-лесно и приятно, научиха от общото си хороводно преживяване, децата от трети клас на ОУ „Георги Кирков“.
Организираната по инициатива на третокласниците обща кулинарна изложба от традиционни български ястия, приготвени от деца, майки, татковци и баби, спря погледите на всички в празничния училищен ден. Лакомствата, учениците „унищожиха“ по класове като награда за активното си представяне в множеството дейности по време на събитията.
      Четвъртокласниците изработиха подарък за своя дом - празнична картичка с пожелания за здраве, сплотеност и щастливи семейни дни. Картичката те отнесоха вкъщи като поздрав за своите родители, които ги отглеждат с топлота и любов. Учениците от целодневното обучение в групата на 4 „б“ и 4 „д“ класове, подредиха изложба от своите рисунки на тема „Моето семейство“. Те също подготвиха картички за своите близки с пожелания за здраве и семеен уют. Благодарност към родителите прозвуча и в тяхната „Песен за семейството“, разучавана по време на занятията. Бисквитени сладки по рецептата на мама бяха друга от задачите, които групата в целодневната организация на обучението, изпълни с желание и усърден труд.
Щастливи семейни мигове изгряха и от цветните снимки за спомен, които петокласниците от ОУ „Георги Кирков“ в Казанлък, заедно с техните родители, подредиха в своята изложба, посветена на Деня на християнското семейство, 21-и ноември. Смисълът на посланието на тозиден, пред 6 „а“ клас, обясни в беседа казанлъшкият свещеник, отец Константин, който посрещна преди обяд учениците и техните родители в
православния храм „Св. Йоан Предтеча” в Казанлък. С топли думи и в увлекателен разказ, отец Константин припомни на шестокласниците символиката на този светъл ден и ценностите, които той утвърждава в българското семейство. Любовта, смирението, уважението у дома и начините, по които го засвидетелстваме, останаха като урок от този ден за учениците от шести клас, които запалиха в църквата свещичка и прочетоха Молитва за здраве и благополучие. Семейното посещение символизира влизането на тригодишната Мария в храма на Христос на този ден, когато отбелязваме – Въведение Богородично, научиха още учениците от думите на отец Константин, който припомни на родителите за техните отговорни духовните задължения към децата.
      Учениците от седми клас почетоха Деня на християнското семейство в следобедните часове с презентации по темата и в споделени разкази за съкровените моменти у дома - моменти на радости и трудности, в чиито изпитания семейството се сплотява и открива своето щастливо общо изживяване на ежедневието в любов. Седмокласниците подготвиха и обръщения към своите семейства, с надежда за здраве, спокойствие и мир вкъщи. Те също подредиха празнична трапеза по стар български обичай, заедно с родителите, дошли при тях в училище на този значим ден. Родителите също се включиха в задушевния разговор с разкази на свои лични преживявания, свързани със семейството и с добронамерени съвети към децата за начина, по който да се справят с предизвикателствата в житейския си път, опирайки се на любовта, разбирането и подкрепата, която дава единствено семейството.
            Грейна Рождественската елха на Основно училище „Георги Кирков“

Снежанки и джуджета, червени шапчици и вълк, Алиса от Страната на чудесата, спяща красавица, принц, астронавт, вещица, ангелче, вампирче.., Хитър Петър, дори Спайдърмен и Батман, оживяха на сцената в двора на Основно училище „Георги Кирков“ – Казанлък, край Коледната елха, която грейна с хилядите си Рождественски светлинки в студената вечер на 11-и декември.
виж повече>>
            ОУ " Георги Кирков" отбеляза Европейската седмица на програмирането
            Учениците от 1 в клас с класен ръководител г-жа Ст. Минева отбелязаха Европейската седмица на програмирането чрез обучение с роботите - финч. Инициативата е подкрепена от Европейската комисия и е насочена към повишаване на цифровите умения на учениците.
           Децата бяха много щастливи от възможността да управляват и се забавляват с роботите Финч. Роботите са с формата на птичка. Създадени са специално с образователна цел. Дизайнът и функционалността им са разработени от института Carnegie Mellon. От няколко години се използват за обучение по компютърно моделиране и информатика в училищата в САЩ с цел овладяване основите на езиците за програмиране. Роботите станаха достъпни за децата в училище чрез съдействието на библиотека „Искра”.
Учениците получиха значки, а класният ръководител - сертификат за участието си в Европейската седмица на програмирането. Желанието на всички е участието в седмицата да стане традиция на училището.
виж повече>>
         Учениците от четвъртите класове след приключване на раздел"Планетата Земя" по Човекът и природата
изработиха проект на тема"Слънчева система". С желание работиха индивидуално и по групи, като накрая представиха рисунки, малки енциклопедии и четириизмерни модели на нашата галактика. Изложбата е представена в двете фоайета на училището - I и II етаж.
виж повече>>
Една необичайна награда обогати палитрата от училищни изяви. АЛЕКСАНДЪР ПРОДАНОВ/3б/
е най-малкият участник от България в Националния конкурс за програмата “Spase Camp Turkey”.
Интересите в областта на физиката, астрономията и космонавтиката му донасят девето място.
10-годишното момче се завърна от космическия лагер в базата на НАСА в гр. Измир, Турция,
изпълнено със запомнящи се преживявания – тренировки в космически тренажори, спечелено
първо отборно място в състезание за конструиране на ракети и участие в симулация на космическа мисия.
За първи път 2 пълни стипендии за космически лагер през 2019г.

През тази година за първи път Община Казанлък и Център за творческо обучение ще предоставят две пълни стипендии за космическия лагер Space Camp Turkey. Кандидати за участие в конкурса могат да бъдат ученици от община Казанлък на възраст между 9 и 15 години, които владеят добре английски език. Желаещите да участват трябва да подготвят авторско есе или видео есе на една от следните теми:
А ние вече бяхме там
            На 19 февруари по традиция училището ни се включи с представителна група в отдаване почит към делото на Васил Левски. Поднесохме цветя пред паметната плоча на булевард „23 пехотен Шипченски полк”. Ликът на Левски бележи сградата, където в миналото се е намирал ханът на баба Гана, подслонявала неведнъж Апостола при идванията му в Казанлък. Паметното шествие премина по централната главна улица и събра млади и стари до барелефа на Левски. „Левски привлече всеки, независимо от пол, занятие, класа, възраст.” припомни думите на Дядо Вазов историкът Момчил
Маринов. С едноминутно мълчание на колене казанлъчани се поклониха пред паметта на Апостола. Прекланяме се пред неподправения му патриотизъм и родолюбие, съчетани с безпримерна отдаденост.
виж повече>>
       Всяка година в последната сряда на месец февруари отбелязваме Международния ден за борба с училищния тормоз-„Ден на розовата фанелка”. И тази година всички ученици и учители в ОУ”Георги Кирков” се включиха в инициативата и казаха:”Не на тормоза в училище” .В беседи и разговори те обсъдиха проблемите за тормоза в училище,на необходимостта да бъдем съпричастни,когато някой е подложен на насилие и унижение. Бяха изработени розови постери с апел:”Не” на насилието в училище!”Да” на приятелството!”,върху които учениците написаха свои послания,призоваващи към толерантност и дружелюбни отношения.Бяха пуснати розови балони с послание:”Аз избирам доброто”,които изпълниха училището.
„Не” на насилието в училище!И не само в него!И не само днес! И не само за един
ден!”,категорични са учениците и техните учители!
Историческа викторина стана връх на честванията за Националния празник в ОУ „Георги Кирков“ - Казанлък
           Историческата викторина в навечерието на 3-и март приключи поредицата от училищни мероприятия, посветени на националния празник на Република България, в рамките на която първокласниците, под ръководството на преподавателките Л.Йонкова и Д.Ангелова показаха изложба от свои рисунки на тема „Освобождението на България“, подредена във фоайето на училището. В изложбата се включиха и ученици от ЦОУД. Под ръководството на Сминка Глутникова и Пепа Чилингирова те изработиха за изложбата по групи табла-постери на тема „Борци за свобода“, които после подредиха в изложбата.
Богатата програма, с която ОУ „Георги Кирков“ – Казанлък тържествено отбеляза Националния празник на Република България, бе подготвена с участието на всички учители от педагогическия екип с вярата и твърдото убеждение, че даденото на децата знание и обич към родното, е дълбоко смислено начинание, което със сигурност в бъдеще дава своите щедри плодове в изграждането на силата на нацията и просперитета на България.
            Второкласниците, ръководени от П.Антонова и Р.Караенева, изнесоха концерт от патриотични песни за Родината в часа на класния ръководител. виж повече>>
            Рецитал - стихотворения с възрожденска тематика изпълниха учениците от целия випуск на трети клас, под ръководството на И. Фиткова и И. Димитрова. Учениците подготвиха рецитала си по стихове на любими български автори. Изпълненията си те представиха облечени български народни носии, след което въодушевено пяха патриотични песни. Тържеството им приключи с кръшно българско хоро. виж повече>>
           Четвъртокласниците се запознаха в часовете на класиня ръководител с презентация на тема „Борци за свобода от казанлъшкия край“, подготвена от преподавателката Мая Глушкова. Те се запознаха с приноса на известни възрожденци от Казанлъшкия край, допринесли за Освобождението на България и въздигане духовния живот на града и околията. Госпожа Глушкова разказа на учениците за влиятелния казанлъшки род Папазови за техните търговски начинания, участието им в църковните борби, дарителската им дейност, срещата им с Левски. Преподавателката по история показа на учениците къщата на будните търговци и родолюбци в центъра на Казанлък, място, където е кипял бурен живот преди и след Освобождението. Особено интересен за децата се оказа въпросътк за произхода на името на град Казанлък. Г-жа Сминка Глутникова представи пред учениците и личностите на Онуфрий Хилендарски, Стефан Орешков и Тодора Бакърджиева. виж повече>>
             Отбор „Хъшове“ от пети „б“ клас с класен ръководител Недка Илчева, победи в историческата викторина „Борци за Освобождение“, организирана между петокласниците от ОУ „Георги Кирков“ в Казанлък, в навечерието на националния празник 3-и март. Викторината, проведена на 28-и февруари бе кулминацията в поредицата предпразнични събития, в които участваха всички паралелки на основното училище. Темите, по които двата отбора с неслучайните имена „Хъшове“ и „Апостоли“, развиваха своите отговори, бяха свързани с познания по биографиите на видни български възрожденци – борци за просветна, духовна и национална свобода. Първите три кръга на оспорваното състезание очертаха приноса на Паисий Хилендарски, Петър Берон, Иларион Макариополски, Неофит Бозвели, Любен Каравелов и Христо Ботев, за които учениците говориха след предварително изтеглени от тях въпроси. Участниците трябваше да разпознаят и лицата на възрожденците по зададени техни портретни изображения, с което те се справиха отлично. Завидни знания и отлична подготовка, пълен и затрогващ, осмислен разказ по темата, показаха още участниците в историческото състезание, спряло вниманието на учениците от публиката пред саможертвата и героизма на великите българи.
             Четвъртият кръг от надпреварата представи творческите умения на учениците. Детелина Желева от 5 „а“ и Виктория Методиева от пети „б“ представиха свои исторически съчинения за Ботев и Левски и рецитираха научени стихове за тях. Творческите задачи бяха оценени с пълен сбор от 18 точки от журито с председател журналистът г-жа Диана Рамналиева и членове – директорът на училището, г-жа Любомира Абдишева и преподавателят по география и история, г-жа Недка Илчева. Победителите от отбор „Хъшове“ - спечелиха и благодарение на силното представяне на Никола Станев, който говори за Петър Берон, Милко Матанов, запознал ученците с делото на Иларион Макариополски и Пламена Духнева, която говори за Христо Ботев. Отлично се представи Рамзи Панчар от „Апостоли“, който представи Любен Каравелов, близко до максималния брой точки бяха и съучениците му Стелеан Георгиев и Николай Пенчев, които бяха се готвили за Паисий Хилендарски и Неофит Бозвели.
            Викторината премина с интересна програма в паузите между кръговете, когато публиката чу невероятното изпълнение на второкласничката Божидара Гайдарова, изпяла „Къде си, вярна, ти любов, народна?“. Учениците и гостите видяха и презентация за народните будители, чуха и възторжено поднесени патриотични стихове в началото на тържеството от ученици от 4 б клас.
            Патриотично караоке изправи участници и публика на крак в изпълнение на славния песенен призив на Добри Чинтулов, „Стани, стани, юнак балкански!“, което вдигна настроението до неговата кулминация преди обявяването на крайните резултати от празничното състезание, подготвено под ръководството на Мая Глушкова, учител по история в ОУ
„Георги Кирков“.
           Да не забравят, че сме българи, да четат и научават повече за родната история и нейните славни личности и събития, да ги помнят и да се славят с делата си като българи, пожела директорът г-жа Абдишева, която в края на събитието, посветено на националния празник, раздаде на всички участници наградите, осигурени от училището – книги на историческа тематика.
виж повече>>
            Най-големите, седмокласниците от ОУ „Георги Кирков“ – Казанлък, участваха в състезанието по класове „Лъвски скок“, което излъчи своите победители, както и училищен първенец в лицето на Марио Милушев, който бе определен в оспорван двубой между три момичета и четири момчета. Надпреварата се проведе в двора на училището със скокове от място, скокове със засилване и финален скок. Учениците показаха завидни умения в категориите: „Най- атрактивен, технически изпълнен и най-дълъг скок“. Участниците в състезанието получиха грамоти. С изключително вълнение седмокласниците поднесоха цветя на признателност пред подвига на славните родолюбци, на Паметника на загиналите във войните за свободата на България в парк Розариум. виж повече>>
              Учениците от шести клас се пренесоха в атмосферата на българското Възраждане по време на прожекцията на българския игрален филм, част от годишното тематично разпределение – „Радини вълнения“ от романа „Под игото“ на Иван Вазов.
           В самото навечерие на Националния празник на Република България, Трети март, училището бе домакин на открит урок за третокласниците, организиран от фондация „Въздигане“ – София. Мирослав Маринов и Иван Белчев по атрактивен и увлекателен начин представиха по време на урока знакови събития и славни моменти от многовековната история на България, чрез които децата се докоснаха до богатото духовно и културно наследство на древните обитатели на нашите земи. Всички третокласници получиха като подарък книгата „Завет на хан Кубрат“, а срещата завърши с обща снимка, запечатана с посланието – „Да бъдем заедно и силни!“ виж повече>>
ОУ „Георги Кирков“ – Казанлък е на Картата на Иновативните училища в България                                                                                                    ОУ „Георги Кирков“ – Казанлък е на Картата на Иновативните училища в България
Нови дръвчета и храсти засадиха за Деня на Земята учениците от ОУ „ Георги Кирков“ в Казанлък
           Отговорността към опазването на нашата планета Земя обедини учители, ученици и родители и в други интересни инициативи, реализация на идеята, че природата е наш дом. Дом, с който сме свикнали като даденост, дом, който твърде често забравяме да пазим, да почистваме и преветрим...
          Изложба , подредена в училищното фоайето в навечерието на Деня на Земята, посреща от седмица по-рано всички в училището, още от входа на учебното заведение. Изложбата представя пред деца, родители и преподаватели интересни експонати – изделия, изработени от отпадъчни материали – хартия, полиетилен, пластмаса. Идеята на изложбата е да подсети човека, че Природата има нужда от неговото внимание и грижа.
Екологичното възпитание е все повече нужно, то със сигурност, проведено днес в училище, ще даде своите резултати в бъдещето ни общество, където нашите ученици ще се реализират като вече зрели хора, коментира директорът инж. Любомира Абдишева резултатите от празника, в който и тази година, се превърна Денят на Земята в ОУ „Георги Кирков“ в Казанлък.
          По повод Деня на Земята групите от Целодневната форма на обучение в трети и четвърти клас представиха свои колективни проекти, в които изнесоха любопитни факти, изображения и друга значима информация за нашата планета, апелирайки за повече отговорност в опазването на екологичното равновесие, за да не се допусне непоправимото - невъзвратимото замърсяване на околната среда.
          По повод 22-и април групите на първи и втори клас се запознаха с възпитанието на отговорно отношение към природата и дейностите по опазване на природата на децата в далечна Япония.
           Оригинални дизайнерски решения на дрехи, изработени от отпадъчни материали по идея на учениците от 5 „б“ клас и техните родители, привлече вниманието на съученици и преподаватели, както и на всички гости в Деня на Земята, които видяха любопитно ревю на тоалети, „ушити“ от материали за рециклиране.
           Петокласниците представиха и свои изделия, провокирани от темите на класовите си проекти за опазване на общия ни дом - Земята.
          С участието си в събитията за Деня на земята, ученицитепоказаха своята съпричастност и грижа към природата, категорични са техните учители. Удовлетворението от направеното, за най-малките е първи урок, а за по-големите е вече осъзнат личен избор, убедени са преподавателите.
             Десетки нови дръвчета и храсти обогатиха парка на ОУ „Георги Кирков“ в Казанлък след еко-акцията по залесяване, проведена в учебното заведение по обяд в Деня на земята, 22-и април. В засаждането, което стана възможно благодарение на дарителските жестове на родители и приятели на училището от Държавното горско стопанство - Казанлък, се включиха деца от всички класове. Радостна глъч и огромно желание за участие в засаждането изпълниха по обяд между двете училищни смени парка на ОУ „Георги Кирков“, където децата бяха посрещнати от ентусиазиран екип лесничеи, водени лично от директора на Държавно горско стопанство – Казанлък, инж. Тошо Петров. В училището дойдоха и заместниците му инж. Любен Сестримски и инж. Иван Антонов, тук бе и инж. Владимир Атанасов, лесовъди, горски работници. Екипът на горското стопанство, в който има четирима родители на ученици от „Кирков“, беше подготвил терена за залесяване още преди уикенда. „Въоръжени“ с кирки и лопати, лесничеите показаха на малките ученици как се засажда дърво, а по- опитните от големите класове се справиха съвсем самостоятелно. Пълзяща хвойна и туя донесоха горските за акцията в училището, в която се включи лично и директорът на учебното заведение, инж. Любомира Абдишева, заедно с учителите, възпитателите и дори – хигиенинистките на ОУ „Георги Кирков“, които помогнаха за поливането на новите насаждения.
             Засаждането на нови растителни видове в Деня на Земята, тук вече е традиция. И тази година то бе част от програмата, с която училището отбеляза 22-и април в поредица от събития, осъществени с вярата, че да живеем в съгласие с Природата е изкуство, което дава сила. Отговорността към опазването на нашата планета Земя обедини учители, ученици и родители и в други интересни инициативи, реализация на идеята, че природата е наш дом. Дом, с който сме свикнали като даденост, дом, който твърде често забравяме да пазим, да почистваме и преветрим...
     Обичаме да четем интересни книги от наши и чуждестранни писатели. Но сме приятно изненадани, че един от младите автори на книжките , които си закупихме днес, е нашата съученичка Мила Рачева. Такива бяха коментариите на третокласниците след проведената среща с казанлъшката писателка Валя Димова на 12.04. 2019 година. Срещата беше организирана съвместно с Детски отдел към библиотека „ Искра”, гр. Казанлък и е във връзка с националната инициатива „ Маратона на четенето”- 2019 година. Целта на тази среща бе да се популяризира детското творчество. По време на срещата г-жа Валя Димова, която води клуб за млади таланти „ Светлини сред сенките” кън ОДК „ Св. Иван Рилски”, запозна третокласниците с дейността на клуба и етапите на работа за създаване на книга, чиито автори и художници- илюстратори са нейните възпитаници. Книгите: „ Момичето от квартала”, „Aiпокалипсис”, Аурелион”, „ Дупка в небето”създадени от младите автори, силно впечатлиха нашите третокласници. Бяха изкупени около 50 книжки и бе дадена заявка за още толкова, което показва , че нашите деца са отворени към хубавта книга и обичат да четат. Събитието е отразено в новините на PressTV и е отбелязано в Празничния календар на Община Казанлък.
            На 24. 04. 2019 г. в Момчилград се проведе Зоналното първенство по тенис на маса. Отворът ни , който е градски и облъстен пъвенец, завоюва престижното трето място. Те са сред най-добрите в Югоизточната зона. Отборът ни по тенис е съставен от ученици от 5 - 7 клас. Благодарим на Директора на училището, Г-жа Абдишева, за осигурените отлични условея за тренировки и за наградата на отбора ни - нощувка в хотел MG в момчилград.
     Празници много, но най-големият празник в първи клас е Празникът на буквите.Неусетно мина времето в изучаване на буквите и настъпи моментът, в който с гордост първокласниците да заявят „Мога да чета и пиша!“. Букварът е първото златно ключе към знанието. Грамотните първолаци се разделят се с него с мъничко тъга, но поемат заедно с читанката към дългия път на познанието. Гостите на тържеството бяха въведени в Царството на буквите с много песни и танци, стихчета и драматизации. Всеки първокласник получи Удостоверение за грамотност и пъстра книжка - подарък от родителите.
        В седмицата, минала под наслова „Маратон на четенето“ второкласниците гостуваха на випуска на първи клас с пъстри изненади. Ивайло от 2б клас прочете приказка за Хитър Петър, а учениците от 2а Божидар, Калоян, Мериян и Влади представиха стихотворението гатанка „Палачинковата тайна“. Със закачка предизвикаха първолаците: „ Ако можеш, разгадай я!“, а те слушаха с интерес и бързо отгатнаха думите рими. Невероятните артисти от 2в Анна-Мария, Стели и Николета впечатлиха малките с драматизация на откъса „Пипи тръгва на училище“. За да
заслужат вкусните бонбони, първолаците трябваше да се справят и с една торба гатанки.
        В часа на класа второкласниците изпълниха пред свои съученици интересни откъси от произведения, стихове и гатанки. По-смелите разкриха своите таланти и забавляваха съучениците си, други ги предизвикаха да мислят, а трети представиха проектите си, посветени на Родината, нашите празници и обичаи.
            ,,Добрич 2019 - ДУИП" има щастлив край! Написа я героя: от ОУ ,,Георги Кирков"- Георги Щерев - Държавен шампион и златен медалист в групата момчета до 9г.
виж повече>>
Много радост и скъпи гости на патронния празник на ОУ „Георги
Кирков“ на 7-и май 2019 година
            ОУ „Георги Кирков“ – Казанлък празнува патронния си празник с много радостни емоции и скъпи гости на 7-и май 2019-а година.
         Празникът започна с тържествено посрещане на училищното знаме и слово на директора инж. Любомира Абдишева, в което бяха изтъкнати многобройните постижения на възпитаниците на училището в олимпиади, състезания и конкурси през отиващата си учебна година.
        „Многобройни са успехите на нашите ученици в обучението, в заниманията със спорт, култура и изкуство, които при нас са ежедневие, което ни носи радост... Вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето, ни помогнаха да изградим облика на нашето училище – съвременно, с възможности да се ползват най-новите технологии ежедневно, функционално и уютно. Ние от ОУ „Георги Кирков“ сме сред първите, които инвестират в новости и в тяхното приложение в постоянния учебния процес. Нашите ученици имат щастливия шанс не само да се запознават с всички нововъведения в образователния процес, но и реално да ги ползват за своето личностно развитие.“, подчерта директорът.
         Инж. Любомира Абдишева привества с топло „Добре дошли!“ специалните гости на празника – представители на училището с изучаване на български език в гр. Димитровград – Цариброд, Република Сърбия. „Поклон пред Вашите усилия за опазването на родните традиции, които със сигурност ще останат живи и занапред, защото българщината няма как да не е жива там, където се говори, чете и пише на български език“, обърна се директорът към гостите от Западните покрайнини. Контактът между училище „Хр.Ботев“ и ОУ „Георги Кирков“ е по инициатива на учителката на първи „В“ клас в г-жа Стефка Минева и преподавателката от Цариброд, г-жа Даниела Митич, която дойде на 7-и май в Казанлък, предавайки поздравите на директор, учители и деца от своето учебно заведение. Пред домакините тя изрази удивлението си от видяното по време на празника на ОУ „Георги Кирков“ и сподели радостта си, да бъде гост по този повод.
         Заедно с директора инж. Любомира Абдишева, Даниела Митич засади дърво на приятелството в училищния парк.
        Тя се запозна с професионалния опит на колегите си от ОУ „Георги Кирков“, наблюдавайки дейности от извънкласните форми на обучение - Секция „Графичен дизайн” и Секция „Плакат и рекламна графика”с преподавател Янко Николов; Клуб „Предприемачество” с преподавател Недка Илчева; Клуб „Занимателна химия” и Клуб „Биологията – наука за живота” с преподавател Даниела Василева.
        Гостите от Димитровград – Цариброд имаха среща с педагогическия екип на домакините и първокласниците на г-жа Стефка Минева. Силен дух, атрактивно представяне и нови умения завладяха участниците и публиката на Спортния празник в забавните игри, тенис на корт, баскетбол, шах, вело-крос, надпревара с тротинетки, дърпане на въже, народна топка и щафета „Пъргавите рибари“.
        Благотворителен кулинарен шанд, организиран от Училищното настоятелство, радва ученици, преподаватели и родители от училището. Средствата ще бъдат изразходвани за нуждите на възпитаници от ОУ „Георги Кирков“, обясни г-жа Елена Караджова, председател на Настоятелството, на което директорът благодари за подкрепата и успешната съвместна работа в името на децата.
        Празникът приключи с традиционното народно хоро, на което се хванаха заедно директор, учители, ученици, родители и гости.
виж репортаж>>
24 май
Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
виж повече>>
УРА! ВАКАНЦИЯ
виж повече>>
      Основно училище “Георги Кирков” участник в

ПРАЗНИЦИТЕ В ДОЛИНАТА НА РОЗИТЕ И ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ
КАЗАНЛЪК ‘2019

виж повече>>
Назад  <<2019-2020>>