ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ГЕОРГИ КИРКОВ“!


image

       Настоящата година отправи предизвикателството към екипа на ОУ „Георги Кирков“ да отбележи своя патронен празник по нетрадиционен начин.
       След заседание на Педагогически съвет колективът на училището взе решение делото на нашия патрон Георги Кирков да се почита на 1 ноември – Деня на народните будители.
       По повод патронния празник директорът на училището г-жа Сребра Касева поздрави всички ученици, учители и приятели: „ Днес, ние отброяваме вече 61 години от създаването му! 61 години – просветителска традиция! 61 години – „ отворени врати“! Училище с минало, богато на спомени! Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства! Училище с бъдеще, защото бъдещето расте в него!“. Тя пожела на учителите да са здрави и да продължат пътя на духовността. На учениците – да бъдат добри хора и да успяват, а на родителите – благодари за подкрепата и съпричастността.
       Празникът започна с поднасяне на цветя пред паметника на Георги Кирков в двора на училището.
       Към всички, чието сърце е свързано с учебното заведение, поздрав отправиха членовете на Обществения съвет на ОУ “Георги Кирков“ – г-жа Деница Димитрова, г-жа Детелина Кавръкова, както и председателят – г-жа Кристина Манева.
       Ученици от I до VII клас се включиха в редица инициативи в навечерието на празника. Специално внимание заслужиха нашите най-малки приятели от I клас, към които не можем да не погледнем с усмивка за техните разбирания -  що е патронен празник и Ден на народните будители. Рецитали, създаване на авторски стихотворения и съчинения, рисуване на рисунки и препис на страници от възрожденски книги, изработване на „ЖИВА КНИЖКА“, посветена на будителите и табло за живота на Георги Кирков твориха кирковските ученици.
       Необичайното честване на патронния празник на ОУ „Георги Кирков“ и Деня на народните будители се превърна в искра, която светеше през изминалата седмица във всички класове. Тя запали в сърцата на децата и техните преподаватели стремежа да разпространяват знанието и да пазят символите на българщината.
       Честит празник!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ГЕОРГИ КИРКОВ“!