Венета Драгнева от VIa клас и Диана Дечева от VIб клас заеха трето място в раздел поезия на конкурса „Присмехулници”, част от Националния празник на детските таланти „Чудомириада” , 2012 година.

         Венета Драгнева, ученичка от VIа клас, спечели второ място в конкурса „Признателност, поклон и памет” за стихотворение, който е обявен по повод националния празник на България – Трети март от Община Казанлък с медийното партньорство на вестник „Искра” и с любезното съдействие на НПМ „Шипка-Бузлуджа”.
        През месец февруари отборът ни по волейбол – момчета, ръководен от Кръстьо Кръстев, извоюва първо място в Общинския кръг. Очакваме отново да са сред победителите на Републиканските финали за ученически игри.
        Кирил Кацаров от IVб клас е награден в раздел „Полет на въображението” - III място в Националния конкурс за рисунка „Наследници на Дечко Узунов”.
        Полина Куцарова, състезателка по спортни танци, от IVв клас, спечели престижни награди през 2011 година - второ място на републиканскиятурнир „Изгряващи звезди” в град Ямбол, а през месец ноември зае престижното второ място на „Открит национален турнир по спортни танци” в град Казанлък.
        Рая Градимирова Йовчева от Iа клас получи втора награда в Регионален детски конкурс за изпълнители на популярна песен „Вашият шанс е песента“ –Стара Загора.
        Кирил Димов Iа клас зае първо място в Първия Национален литературен конкурс за православна поезия и проза „Рождество на спасителя“, раздел проза.
Иван Бонев от Iа клас е класиран на първо място в Общинско първенство по състезателно катерене.
Основно училище "Георги Кирков"
гр. Казанлък, ул”Ст. Михайловски”16
телефони: 0431/ 6-21-56 и 6-35-40
        Кристина Губеркова от IIIa клас спечели първо място за България на Международния конкурс на Дисни„Бална рокля за
принцеса” през есента на 2011 година. Рисунката на Криси грабна сърцата на журито с проектирания модел и тя бе
наградена с пътуване до Лондон, където бе гост в централата на Дисни Ченъл.
          На 21.03.2012 година във фоайeто на първия етаж в училище бе открита самостоятелна изложба на
Ивелина Тодорова Тодорова от VI a клас. Рисунките са изпълнени в цвят и са вдъхновени от филма
„Doctor Who” и от играта “Portal”. виж повече>>
        Мартин Костов от IIIa клас спечели първо място в Националния конкурс „Моите детски мечти” с творбата си „Мечта за полет” през м.февруари,2012 година.
        Гергана Дечева от IIIб клас се класира на второ място на Международното математическо състезание „Кенгуру” в първи кръг през март,2012 година.
        Злати Борисов Неделчев от 4а клас е първият наш ученик с успешна дебютна изява на шах в Национална купа за деца „Търновска царица”, проведена от 11 до 13 май в гр.Велико Търново. Момчето започва да тренира в секция „Шах” /част от европейски проект „Успех”/ с ръководител Петрана Драганова. Тя сподели, че Злати проявява дисциплина и концентрация, които му помагат за бързо вземане на правилни решения.Отличното му представяне с четири победи е изключително постижение при първо участие в състезание от такъв ранг.
          Венета Драгнева и Николина Стойкова от 6а клас са наградени с грамоти за отлично представяне на Националния литературен конкурс „Една вълшебна звездна нощ” в рамките на XIV Национален фестивал на детската книга в гр.Сливен. По своя инициатива са взели участие с поетични творби.
         Джамал Хакам Джамал Баджес Ал БадаринВтора награда в Национален конкурс по народно
приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“ декември 2011г..
           Трето място в общински кръг „ Европейско Кенгуру“-математика –март 2012
        Иван Стайков Моллов – Второ място в общински кръг „ Европейско Кенгуру“- математика –март 2012
        Калоян Христов Христов Поощрителна награда в Национален конкурс“Моите детски мечти“,
раздел Поезия ,февруари 2012г..
        Станислав Димитров Минчев - Трето място в общински кръг „ Европейско Кенгуру“-математика –март 2012
        Венета Добринова Драгнева от клуб "Млад журналист" към ОУ"Георги Кирков, с ръководител Събина Цокева участва в
националния кръг на международния конкурс "Зелена планета". Ученичката заслужено спечели трето място в раздел "Живот и съдби на
хората"-поезия и бе наградена с медал, грамота и предметни награди, както и с участие на международния кръг на конкурса, с превод на
едно от стихотворенията и на английски език от госпожа Милена Дончева.. Грамота за работата по подготовката на Венета за националния
етап на конкурса и предметна награда, връчена от госпожа Янка Такева получи и нейната ръководителка.
        Стела Тонева от 5 а клас се отличи на Националното състезание „Цветята на България“ по естетическа
групова гимнастика. В голяма конкуренция възпитаничката на ОУ“Георги Кирков“ извоюва първо място и беше
удостоена с медал и диплом. Нейна треньорка е Мариана Ламбова.
Назад
<<2019-2020>>