Основно училище "Георги Кирков"
гр. Казанлък, ул”Ст. Михайловски”16
телефони: 0431/ 6-21-56 и 6-35-40
        Иван Бонев, ученик от 2 а клас, спечели второ място и купа в Италия, стената в Арко по болдар и скорост. Той премери сили със състезатели от Америка, Македония, Сърбия и други държави. Негов треньор по спортно катерене е Никола Недялков.
        И през лятото учениците от 2 а клас, при ОУ"Георги Кирков" твориха и получаваха заслужени награди. Кирил Валентинов Димов спечели второ място за рисунка в националния конкурс "Моят дом в хармония с природата",второ място за рисунка в националния конкурс "Великденско огънче в шепите си нося", поощрителна награда за рисунка- проект от националния конкурс "Лаборатория за къщи-мечти" и поощрителна награда от националния конкурс "Стоп на войната по пътищата".
        Ученичката от 2 а клас Гергана Станил Богданова спечели трето място в раздел „Изящно изкуство“ в IX Национален конкурс „Казанлъшка роза“ на тема „Приказка за розата“ - 5. 06. 2012 година. Нейна ръководителка е Галя Иванова, ръководител при ОДК “Свети Иван Рилски“, град Казанлък.
        Стоян Руменов Радков, ученик от 7 а клас при ОУ ”Георги Кирков“, е един от илюстраторите на книгата „Чудаците“, която бе сътворена по време на Лятната академия 2011 година и излезе от печат през лятото на 2012 година. Под умелото ръководство на Валентина Димова и любезното съдействие на ОБ “Искра“ книгата намери доста почитатели сред детската аудитория. “Децата от Лятната академия с интерес разглеждаха моите рисунки, особено на Лейди Гага и Бритни Спиърс. Обръщаха се за помощ към мен при техните илюстрации за книгата“, споделя Стоян. Изявите на седмокласникът не спират до тук. През лято 2012 година е нарисувал около 40 рисунки под умелото ръководство на господин Янко Николов.....виж повече>>
        Поредно достойно представяне на ученика Иван Бонев от 2 а клас. В осмия Международен отворен турнир по спортно катерене“Белградски трофей“ ученикът се представи достойно в три дисциплини, като в крайното комплексно класиране спечели златен медал на „боулдър“, бронзов медал на „скорост“ и четвърто място на „трудност“. В оспорваната надпревара участваха над 60 катерачи-деца, юноши и девойки от България, Сърбия, Румъния и Черна гора.
Честито! Учениците от 2 а клас и класната ръководителка Събина Цокева са изключително горди с Иван и му желаят бъдещи успехи!
        И в спорта сме на върха! Доказателство за това: на 26.10.2012г бе проведено Общинското първенство по лека атлетика - етап от ученически игри 2012/2013 година.
При момичетата МАРТИНА ИВАНОВА СТОЯНОВА бе най-бърза на 100метра гладко бягане и втора в скока на дължина. В щафетата 4х100 нашите представителки МАРТИНА ИВАНОВА СТОЯНОВА - 7 б клас, ДИАНА НИКОЛАЕВА ДЕЧЕВА - 7 б клас, БОЖИДАРА ДОБРИНОВА БОГАШЕВА - 6 б клас и БОРЯНА ХРИСТОВА БАДЖЕВА - 6 б клас, се представиха отлично, но не успяха да преодолеят конкуренцията и останаха втори. При момчетата в тласкането на гюлле ВАЛЕНТИН ВАЛЕНТИНОВ ЦВЕТКОВ от 7а клас с лекота премина границата от 10 метра и се класира на първо място,ТОМ РЕТТЕРАТ остана четвърти. ВАЛЕНТИН взе участие и в скока на дължина, но се задоволи с призовото трето място. Да благодарим на нашите лекоатлети и техния ръководител господин Кръстев! Пожелаваме им бъдещи спортни успехи!.....виж повече>>
        Дарина Иванова Петрова от 4а клас и Герасим Павлов Костадинов от 4б клас са отвоювали трето място за училището ни на общинското състезание по спортна стрелба с пневматична пушка през месец октомври. Състезателите с гордост връчиха купата на училищното ръководство и получиха поздравления за точния мерник с пожелание за нови успехи.
        Най-малките сред най-големите, най-бързи! В парк „Розариум” се проведе традиционната „Щафета за наградите на Община Казанлък”. Организатор бе Спортен клуб по атлетика „Петя Пендарева”. В нея участваха юноши и девойки от 8 до 12 клас на Казанлъшките училища. Въпреки ,че не отговаряме на възрастовата група, получихме специална покана като редовен участник в щафетата.За изненада на всички отборът ни съставен от МАРТИНА СТОЯНОВА,ДИАНА ДЕЧЕВА и МАРИЕТА КОЙЧЕВА от 7б,БОЖИДАРА БОГАШЕВА,БОРЯНА БАДЖЕВА,ДИНИЦA ГОСПОДИНОВА и МИЛИЦА ЖЕЛЕВА от 6б клас,АНТОНИЯ ВАКЛИНОВА от 5а клас и МИРЕЛА ИЛИЕВА от 5б клас се оказаха най-подготвени и убедително триумфира над каките. Момичета гордеем се с вас.....виж повече>>

        Училищният Коледен конкурс приключи. Благодарим на всички участници!
На 30.11.2012 година журито беше готово с класирането. То беше в състав: раздел "Литературно творчество" - председател Мария Иванова -поетеса, външен гост и членове: Мария Стефанова, преподавател по БЕЛ в прогимназиален етап и Синела Милева, начален учител, раздел "Изобразително изкуство" - комисия в състав: председател Ренина Лекова- художник, външен гост и членове: Янко Николов, учител по ИИ в
прогимназиален етап и Светла Лазарова, учител в начален етапи, в раздел "Мултимедийни презентации" - Любомира Абдишева - учител по информационни технологии в прогимназиален етап и директор на ОУ
"Георги Кирков". виж повече>>
  класиране - PDF
        Павел Бояджиев от 2в клас спечели първо място и златен медал в Първия международен турнир Таекуондо WTF -/8 декември, 2012 година/ в категория 23 кг, клас А. Гордеем се с теб! Нека се множат успехите ти!
        Кристина Губеркова от 4 а клас спечели първо място с ансамблово изпълнение на Националния шампионат по танцово и балетно изкуство „България танцува”, който се проведе през месец ноември в град Димитровград. Нека вашата виртуозност в балета покорява публика и жури и занапред!
        Стилиян Христов от 4 а клас спечели трето място в клас 11В на открития Национален турнир по спортни танци за купа Банско 2012, който се проведе на 01.12. 2012 година. Желаем все така достойно да представяш школата от града на розите!
        В последните дни на 2012 година Венета Драгнева – 7 а клас, от клуб "Млад журналист“, получи поощрителна награда от Националния конкурс "От Коледа до Васильовден", организиран от Националния дворец на децата в град София. Поредната награда на Венетка доказа отново, че учениците на ОУ “Георги Кирков“ са пример
за талант, упоритост и неугасваща искрица в напрегнатото ежедневие. Ученичката получи престижна грамота и предметни награди, които й бяха връчени на срещата с известния поет и писател Румен Денев.
        През 2012 година ученичката от 7 клас Венета Драгнева спечели трето място в Националния конкурс "Зелената платена 2012" в раздел „Поезия” Тя бе допусната за участие в Международния детски екологичен форум "Зелената планета 2012”, провеждащ се по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение "Зелена планета" в рамките на Международната му програма "Диалог на културите: от запознанството към уважението”. Нейното стихотворение, в превод на английски език от госпожа Милена Дончева, спечели сърцата и уважението на организаторите и председателя на журито, С. В. Савицкая - член на Съюза на писателите на Русия, учредител на Националната литературна премия „Златно перо“. Организатори на национално ниво бяха Фондация "Устойчиво развитие за България" и Руският културно-информационен център. В началото на месец януари 2013 година Венета получи ДИПЛОМ като лауреат в Международния конкурс. Със своето участие и достойно представяне тя за пореден път доказа, че възпитаниците на ОУ “Георги Кирков“ са пример за подражание. Учениците от клуб „Млад журналист“, ръководството и учителският колектив изказват благодарност и преклонение пред таланта на Венетка! Където и да поемеш по своя път в бъдеще, ти си ученичката, прославила най-много нашето училище. виж повече>>
        Клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св. Ив. Рилски" с ръководител Валентина Димова, започна официалните снимки по мини-сериала "Аурелион-вечният баланс".
Историята, чиято трета част е още в процес на писане, спечели сърцата на много читатели в България. Първа част "Монетата", беше класирана на 29 място в престижната стотица на "Малкото голямо четене", като изпревари "Хобит" и се нареди близо до класики, като "Властелинът на пръстените" и актуални бестселъри като "Хари Потър" и "Здрач". В ролята на Айк ще гледаме малкия Кирил Димов - 8 г., ученик от 2 а клас при ОУ“Георги Кирков”. Операторът Диян Илиев, също автор на романа и сценария, хвана страхотни моменти, които се надяваме скоро да видите.
        Герасим Костадинов от IV б клас бе отличен на Националния конкурс „Наследниците на Дечко Узунов“ за творбата „ Цветовъртеж“. Той получи Специалната награда на издателство „Просвета“, основен спонсор на събитието.
             Александър Диманов Момчев от I в клас спечели специалната награда на вестник „ Долина” в XVI Национален конкурс за весели детски рисунки „ Малките нашенци” в рамките на Чудомирови празници 2013 година.
             На 12.03.2013г. в ОДК „Св.Ив.Рилски” гр. Казанлък се проведе журиране на детски литературни произведения от национален конкурс за хумористична литературна творба „Присмехулници”, част от Чудомирови празници 2013г. на Община Казанлък. Иван Петров Бонев ученик във втори а клас спечели Специалната награда на НДД със стихотворението „Стайко – Многознайко, а Венета Драгнева от седми клас -трето място във възрастовата си група със стихотворението „Бележници с шестици” Те получиха грамота, медал, предметни награди и сборник, с отпечатани произведения на отличилите се ученици.
              Грамота и медал получиха Кирил Димов и Гергана Богданова от втори а клас за своите рисунки.Честито!
                   На 12.04.2013 година учениците от вторите класове посетиха ОБ”Искра” във връзка със Седмицата на детската книга и изкуствата за деца. Учениците от втори а клас дариха над 40 книги, с пожелание към малките читатели да обичат да четат и да се радват на книгата, като извор на знание и мъдрост!
               На 26.03.2013 година в Библиотека „Искра” се проведе първият конкурс за хумористично изпълнение на творби от Чудомир. Конкурсът бе разделен в 4 възрастови групи, като целта е да се популяризира творчеството на Димитър Чорбаджийски – Чудомир сред децата. В конкурса се включиха 62 деца от община Казанлък, като организатори бяха Библиотека „Искра”, Община Казанлък и Фондация „Чудомир”. Учениците от втори в и втори а клас се представиха блестящо, като извоюваха следните награди: първа награда за Рая Йовчева – ОУ „Георги Кирков” от втори а клас и първо място за Гергана Дюлгерова, Габриела Коева от втори в клас. Трета награда бе присъдена на Едже Юсеин от 2 а клас. След състезанието журито сподели, че борбата е била оспорвана, но учениците от ОУ”Георги Кирков” и ОУ”Чудомир” са били най- добре подготвени и са събрали заслужените овации на публиката и симпатиите на журито.
             На 20.04.2013г. в град София в читалище „Никола Йонков Вапцаров- 1922”се проведе награждаването на отличилите се в ежегодния конкурс „Пролет моя”, който тази година съвпадна и с осемдесетгодишнината на един от най-големите съвременни български поети-Евтим Евтимов. Той беше и председател на журито. Членове на журито бяха известните като имена Благовеста Касабова и Романьола Мирославова. Тази година имаше и специален раздел-„Детско творчество”, където три от четирите наградени творби бяха на ученици от ОУ „Георги Кирков” . За Гергана Богданова, Едже Солак и Венета Драгнева това бяха едни от многото награди, които успяха да извоюват заедно с ръководителката си Събина Цокева, но името на Евтим Евтимов я направи по-специална и я открои сред другите.виж повече>>
                                                                                                                                                                                                   Венета Драгнева
            За поредна година възпитаниците на ОУ”Георги Кирков” доказаха, че са не само добри ученици, но и изключителни математици, които грабнаха престижните отличия в провелия се Областен кръг на международното математическо състезание „Европейско кенгуру”.
              Втори клас: Първо място за Михаел Михайлов Михайлов /втори В клас/ и много добро представяне/трето място/ за Виктория Маринова Маринова/втори В клас/,и Димитрина Димитрова Динева/втори Г клас/.
              Трети клас: Второ място за Иван Стойков Моллов/трети А клас/ и Александър Пламенов Проданов/трети Б клас/, много добро представяне-трето място за Михаил Стефанов Йорданов/трети А клас/и Илия Кънчев Кьосев/трети В клас/. Добро представяне за Александър Правдолюбов Бончев и Николай Илианов Хаджииванов от трети А клас.
              Честито на наградените и продължавайте да превземате върховете на науката! виж повече>>

drawing pictures
            Нови извоювани отличия за учениците от 2 в клас. В провелия се преди броени дни Международен турнир
по таекуондо Павел Цветков Бояджиев спечели златен медал.
              Мартин Трендафилов Иванов – през март, допринесе най-много, за отличното представяне на училищетото-2ро място на общинското първенство, което не се е случвало от години. Заслужено спечели отличието на общината-бронзов медал за постижение!Беше най-малкият и се бореше наравно с ученици от 5-7кл.! Няколко дена по-късно, на първото си участие в Държавно първенство за деца до 8г.в Пловдив, в конкуренцията на близо 70 деца от цялата страна Марти е 21-ви! Това е сериозна заявка, за бъдещи много високи постижения!
               Пламен Ст. Георгиев - 2 клас участва в празничен турнир на Цветница "Димитровградска пролет" и спечели сребърно отличие в групата на деца до 10 години. Честито!

             На 09.04. 2013 г., в Националния дворец на децата, гр. София, се проведе журиране на получените творби за
МЕЖДУНАРОДЕН ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ „МЛАДИ ТАЛАНТИ”, РАЗДЕЛ „ЛИТЕРАТУРНО ТВОРЧЕСТВО” . В първа възрастова група
бяха отличени Кирил Димов от 2 а клас за много добро представяне и Едже Солак от 2 а клас за добро представяне. Ученикът
Кирил Димов присъства на награждаването в НДД- град София. Другата награда бе връчена от госпожа Абдишева-директор в
ОУ”Георги Кирков”. Честито!
            Дея Милкова Петрова от 4 а клас е носител на Специалната награда на СБУ в раздел "Изящно изкуство" на Национален конкурс "Казанлъшка роза" на тема "Приказка за Розата".

Петър Деянов Хитров / трети А клас/-
второ място в Национален конкурс"Казанлъшка роза" раздел "Хартия"
            На 28. 05. 2013 г. се състоя общински кръг на състезанието "Млад огнеборец". Участниците от ОУ "Георги Кирков" след оспорвана борба завоюваха 2 място.
Назад
<<2019-2020>>