Основно училище "Георги Кирков"
гр. Казанлък, ул”Ст. Михайловски”16
телефони: 0431/ 6-21-56 и 6-35-40
       Поздравления за голямата победа на малките ни футболисти!
          Училищният отбор по футбол стана първенец на община Казанлък. Момчетата отбелязаха победи в групата и на полуфинала – срещу ХГ „Св. Св.Кирил и Методий”. На финала се представиха отлично срещу отбора на ПМГ „Н. Обрешков” с категорична победа 2:0 и ще представят Община Казанлък на Областното училищно първенство в Ст. Загора. Нека силният им дух донесе нови успехи!виж повече>>
Да спрем за час поне черната статистика, да се съберем на площад „Севтополис“ в Казанлък на 12 октомври в Деня на българската община и точно в 16:00 часа да кажем и покажем „Спри! Преминава дете!“
..виж повече>>
Виж видео>>>
„ Голямото лятно четене” ни зарадва и тази година с традиционната изложба на читателски дневници, дело на учениците от начален етап. Летните срещи с книгата са запечатали онова, което е докоснало сърцата на малките читатели и са споделили в писано слово и рисунка. Така отбелязваме Деня на народните будители – с уважение към делото на предците и мисията да останем верни на книгите. Инициативата е част от Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността с цел популяризиране на четенето на книги. Интерес и любопитство проявиха и най-малките ученици, които вече сричат първите си думи.
„Най-усмихнат клас на България“ е нашият 2а клас в третия пореден фотоконкурс на Сдружение „УСМИВКА“ Бургас. От 288 снимки, участвали в тази надпревара от настроение и слънчеви детски лица за най-добра снимка, водеща в конкурса, тази година бе избрана снимката на нашите второкласници в категорията 2-4 клас. Фотографията е дело на казанлъчанина Макс Буковски, баща на едно от момичетата в класа – Ели. Той сподели, че идеята за участието в конкурса е на класната Стефка Чакалова. А ето и рецептата за хубава снимка според таткото-фотограф: „В междучасието направихме лек хаос. Децата бяха самите себе си и стана този добър и естествен кадър“...виж повече>>
Веселина Ташева /3 б клас/ спечели трето място в Националния конкурс „ Мила Родино” - раздел Поезия, със стихотворението „България е моята родина”..виж повече>>
И през тази година нашите ученици се откроиха с творбите си в Националния конкурс „Аз обичам Черно море”
Ученичката Веселина Ташева /3 б клас/ спечели трето място в раздел ПРОЗА с разказа „Един щастлив морски ден”, а Едже Солак /6 б клас/ взе участие със стихотворението”Морето”. Лора Духтева и Нона Петрова от 2 в клас също получиха награди в раздел ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО...виж повече>>
24-тото световно първенство по Шотокан Карате-до и 9-тата световна Кохай купа се проведе в Бургас на 8 и 9 октомври. В първенството, в което казанлъчани взеха най-скъпите отличия – златните медали, участваха над 1500 състезатели от 45 държави. Девет медала спечелиха възпитаниците на клуб „Шори Доджо“ с треньор Илиян Дянков. 7-годишният Самуил Гигов взе шампионската титла на „кумите“ в групата на децата 8-9 -годишни. Печели сребърен медал на „ката“. С първо място в „кумите“ е съотборникът му Теодор Марков. С бронзови медали, в същата дисциплина, са и две от момичетата в клуба при 10-11 годишни деца – Петя Петрова и Ан-Мишел Христова, съобщи треньорът им Илиян Дянков. Бронзов медал при децата 8-9 г. спечели на „кумите“ Влади Азманов възпитаник от 2 В клас на Основно училище ,, Георги Кирков ''.
Ирем Шукри Чауш-състезател на Розова долина спечелила на 20.10.в Пазарджик
на международен турнир по художествена гимнастика :
Първо място– златен медал без уред
Второ място-сребърен-многобой.
ГРАМОТА и медал На Магдалена Петкова - СК Розова долина V м-то многобой Международен турнир по художествена гимнастика 21.11.2016г. Пазарджик
<<<Виж видео
Това са нашите талантливи ученици 2г клас !
На 17.11.2016г. участваха в състезанието"Аз рисувам" . Класираха се с максимален брой точки и получиха грамоти. Участваха и в училищната изложба "Моята родина България"
Елена Дзанева спечели златен медал и купа,,Естрелла" при момичетата! Състезанието се проведе в Пловдив, на 10.12.2016 г. Поздравления!
Анна-Мария Бонева /1Б/ от казанлъшкия клуб за екстремни спортове „Селт“
спечели много награди от международни и български турнири само за три месеца.. Тя завоюва престижното трето място на едно от най-популярните състезания по катерене за деца под 14 г. – Rock Junior в Арко, Италия, част от големия Rock Master Festival. В тази надпревара участват най-добрите катерачи в света, а като една от най-малките състезателки в отбора, Анна-Мария и този път се представи отлично в Кids Rock. С вицешампионска титла се завръща и от първенство за деца, юноши и девойки в София. Ани е с трето място във веригата състезания за Купа България в НСА в София на състезанието по „боулдър“. Малката Анна-Мария добавя към колекцията си сребърен медал, а бронзовия медал е за Мирела Цонева /1Б/ в XII -тото издание на „Белград Трофи“, най-старият турнир в спортното катерене на Балканите.
Елеонора Буковска /2А/, Преслава Иванова/2А/, Никол Братованова /2Б/, Никол Карагьозова/2Б/, и Габриела Чакръкова/2В/ са петте златни момичета на нашето училище. Те се състезават в казанлъшкия клуб „Розова долина” с треньор Марияна Ламбова и се завръщат от всяко състезание с медали, а доказателствата за това са много. Успехите в летните турнири са не просто детското желание за изява, а сила и воля. Така категорично заявяват своето присъствие и през новия сезон. Печелят трето място в Стара Загора на Държавното първенство по естетическа и групова гимнастика на 2 октомври, 2016 година. Първото място в Международния турнир „Купа Диляна” в гр. Пазарджик на 19.11.2016 е техният пореден звезден миг. Публика и жури са впечатлени от тяхната игра. Поредното отличие е от Международния турнир „ Никулден” в гр. Бургас на 3.12.2016, като престижното второ място е добър завършек на една нелека, но успешна година.
Първо място, купа и златен медал спечели 9-годишната Елена Дзаневана турнира по шахмат за купата на Раднево, който се състоя тази събота в града. Вече трета година талантливата Елена тренира в Шахматен клуб „Казанлък 21“ с ръководител и треньор Петранка Драганова. Тя е ученичка в 4 клас на ОУ „Георги Кирков“.
Елена Дзанева е истински боец, защото 9-годишното момиче игра в общ турнир за момичета и момчета от 9 до 14-годишна възраст и тя на практика се състезава с доста по-големи и с повече опит от нея шахматисти. Този факт не притесни състезателката на Петранка Драганова, дори напротив кали психиката й и волята за победа. След направеното класиране по отделните групи, при 10-годишните състезатели Елена е фаворит със златен медал и купа.
Успехите и ученето в ОУ „Г. Кирков“ в Казанлък.
Девет ученици от казанлъшкото училище „Г. Кирков“ с отлични оценки се отправят за национални кръгове на олимпиади по български език и литература и състезанието „Ключът на музиката“.
<<<Виж видео
Учениците Хакан Осман Коркмаз от трети „а“ клас и Стелеан Станимиров Георгиев от трети „в“ клас при ОУ „Г.Кирков“ спечелиха бронзови медали от проведеният на 18.03.2017 г. Международен турнир по Таекуондо „Купа Августа”, в гр.Стара Загора, в зала „Иван Вазов“.Това са поредните медали, които третокласниците печелят от международни състезания. Пожелаваме им още много успехи в избраният от тях спорт!
Елеонора Буковска /2а/ е отличена с второ място в направление „Фотография” на националния конкурс „Вълшебството на сезоните”- Хасково. Целта на конкурса е да провокира учениците да разкрият красотата на Земята през различните сезони. Ели със сигурност е успяла! На награждаването деца и гости имаха възможност да наблюдават слънцето с телескоп, който беше предоставен от Астрономическата обсерватория в Хасково, която е и сред инициаторите на конкурса.
Ан-Мишел Велислав 3б клас 1во място национална купа по шотокан карате до Рони - Бургас
За пета поредна година Библиотека „Искра” в Казанлък организира детски конкурс за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета”. Конкурсът се проведе в рамките на Чудомирови празници 2017 г. на 1 април от 10.00 часа в залата на народно читалище „Искра“. Участниците бяха разпределени в четири възрастови групи в две категории проза и поезия. В конкурса бяха представени хумористични творби освен от Чудомир и от други автори. Организатори на проявата бяха Община Казанлък, Фондация „Чудомир“ и Библиотека „Искра“. Йоана Пламенова Петкова от втори В клас с ръководител Събина Цокева бе единствения участник от ОУ ”Георги Кирков. Нейната артистичност достойно й отреди трето място в огромната конкуренция от таланти. Честито, Йоанка!
На 22.04.2017 година в парк „Розариум“ се проведе IV детски колоездачен спортен празник за купата на Ротари. Организатори за язявата бяха Ротари клуб Казанлък, Инер Уил клуб Казанлък и Община Казанлък. За радост и гордост на всички Елица Инджелиева от втори Д клас при ОУ”Георги Кирков”, с ръководител господин Ялъмов спечели първо място във възрастовата група. Честито, Ели! Гордеем се с теб и ти желаем бъдещи успехи!
Високите постижения на учениците от 4д клас са доказателство за постоянство в преследване на мечтите. През тази година те достойно затвърдиха позициите си на областни и национални състезания, конкурси, турнири и ни направиха съпричастни на радостта от победата :
1. Николета Калинова Стойнова - отлично представяне със 180 т. на „Лингвистично кенгуру”/английски език/ и много добър резултат на Областния кръг на олимпиадата по математика.
2. Виктория Петрова Кънева – високи постижения в Областния кръг на Националното състезание „Знам и мога”, много добър резултат на на Областния кръг на олимпиадата по математика.
3. Кристиана Дечкова Григорова - с високи постижения на Областния кръг на Националното състезание „Знам и мога”.
4. Елена Георгиева Дзанева - златна купа, златен медал и първо място в три турнира по шахмат.
5. Борис Георгиев – участие и добро представяне в националния кръг на състезанието „Ключът на музиката”.
Назад
<<2019-2020>>