Основно училище "Георги Кирков"
гр. Казанлък, ул”Ст. Михайловски”16
телефони: 0431/ 6-21-56 и 6-35-40
Цветомира Илова, Ния Иванова, Ванеса Дончева ,Габриела Христова и Биляна Тарлева получиха грамоти за участието си на състезанието на СБНУ- "Аз рисувам",на което имаха по 50 точки.
Биляна Димова Тарлева 3г клас участва в конкурс на Детска Модна Агенция Mini Super Models и бе избрана за "Мис чар".
Учениците от 3 г клас изработиха Коледни картички,които да подарят на близките си.
В провелия се Международен конкурс „Аз обичам Черно море”, град Несебър две момичета от ОУ”Георги Кирков”- Николета Торева от 3 в клас и Веселина Ташева от 4 в клас получиха грамота и книга, които бяха лично връчени от директора госпожа Любомира Абдишева.
Ето и техните произведения: виж повече>>
В ПРОВЕЛИЯ СЕ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПРАВОСЛАВНА ПОЕЗИЯ И ПРОЗА НА ТЕМА „РОЖДЕСТВО НА СПАСИТЕЛЯ” - 2017 Г. В ГРАД БУРГАС УЧЕНИЧКАТА НОНА ПЕТРОВА ОТ 3 В КЛАС СПЕЧЕЛИ ПООЩРИТЕЛНА НАГРАДА. ТОЙ БЕ ОРГАНИЗИРАН ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА, РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО – БУРГАС, НАЦИОНАЛЕН ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА ОБЩИНА БУРГАС, ЦЕНТЪР ЗА ПОДКРЕПА НА ЛИЧНОСТНОТО РАЗВИТИЕ- БУРГАС и СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ. Нона беше единствения класиран участник от град Казанлък и лично организаторите изказа дълбокото си съжаление, че тя няма да присъства на церемонията по награждаването. Наградата й беше връчена от госпожа Стефка Минева, главен учител в училището с пожелание за нови успехи. Ето и разказа на Нона: виж повече>>
          На 13.01. събота, участвахме в състезания по шах, за Купата на гр.Раднево.Участваха близо 100 деца от цялата страна, които се състезаваха в групи до 8, 10, 12 и 14г.. От ОУ ,,Г.Кирков" участие взеха седмокласниците Антония Янкова, Християн Любенов и Стоян Георгиев. Антония спечели бронзов медал при девойките до 14г.! Останалите също се представиха отлично, при първото си участие в силен, шахматен турнир! Поздравления!
Ученикът Божидар Деянов Желев от 2а клас участва в Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник на 24-25.02. 2018г.
Милла Рачева от 2 г клас, ОУ "Георги Кирков" - гр. Казанлък е единственото казанлъшко дете, което се върна с награда /грамота / от конкурса за есе "Левски и Европа днес". Милла е малката "светлинка" от клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св.Иван Рилски" - гр. Казанлък. виж повече>>
В провелия се XXI НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „Mалките нашенци” 2018г. с международно участие, организиран от МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА, НАЦИОНАЛЕН ДВОРЕЦ НА ДЕЦАТА, ОБЩИНА КАЗАНЛЪК, ФОНДАЦИЯ ЧУДОМИР, ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС ”СВ.ИВАН РИЛСКИ” КАЗАНЛЪК, в конкурса „Присмехулници” раздел ПОЕЗИЯ бяха отличени следните ученици от ОУ”Георги Кирков”, град Казанлък:
Веселина Георгиева Ташева от 4 В клас, с художествен ръководител Събина Цокева –второ място със стихотворението”Стюардеска” и трето място за Милла Рачева-2В клас с , с творбата ” Лошият Зайо”ръководител Валентина Димова, клуб”Светлини сред сенките” при ОДК”Св.Иван Рилски”, град Казанлък.Освен медал и предметни награди двете момичета получиха заслужени аплодисменти от публиката. виж повече>>
Елица Любомирова Маждракова от 2 г клас получи медал за първо място на Международно състезание по олимпийско таекуондо "Херея - Трофсс" - София, като представител на клуб "Кентавър" - Казанлък в категория 36 кг., клас "Б"
Милла Иванова Рачева от втори "г" клас с грамота и медал за първо място от Национален конкурс за православна поезия и проза на тема "Христос Воскресе - радост донесе", гр. Бургас.
Диплом и медал от Национален конкурс за детска хумористична творба "Присмехулници" в рамките на Чудомирови празници 2018.
         Над 90 деца показаха своите артистични заложби по време на шестия детски конкурс за изпълнение на хумористична творба „Чудонемирчета” в рамките на Чудомирови празници 2018 година на сцената на НЧ „Искра -1860”. Негови организатори бяха Общинска библиотека „Искра”, Фондация „Чудомир” и Община Казанлък.
         Малките таланти се конкурираха с изпълнения в четири възрастови групи, в жанровете „Проза” и „Поезия“.
        Учениците от 3 В клас взеха активно участие в конкурса като очароваха жури и публика. Те заеха следните места:
        III група /9 – 10 год./ I място – Лора Христова Духтева от ОУ „Г. Кирков” и „Сънливко”, худ. Ръководител Събина Цокева
III място – Йоана Пламенова Петкова и „Как така”, с худ. ръководител Събина Цокева от ОУ „Г. Кирков”.
Подаръци и грамоти за участие получиха още: Нона Петрова с изпълнение на творбата „Меца Мецана”, Габриела Димитрова с изпълнение на творбата ”Грешен календар” и Илияна Стамболова с артистичното изпълнение на стихотворението „Принцеса”/всички от 3В клас/. Гордеем се с вас ученици и ви желаем успех в бъдеще!
Завърнахме се от Албена с гордост и усмивки! Отлично представяне на първокласника Георги Щерев, класирал се на 13мsэjf. от 33-ма участника на Държавното ученическо индивидуално първенство! Това е първото му сериозно състезание и спечелените 4 победи от 7 възможни са атестат за успешно бъдеще на шахматната сцена. Усещах, че има нещо в това дете, но такова класиране и абсолютна изненада. Другият ни участник - второкласникът Божидар Петков е с повече опит, но липса на шанс, не му позволи той да разгърне възможностите си напълно. Остана с 3т. от 7 възможни и се класира на 22-ро място. Опитът ни в такива първенства е малък, но бързо се учим!
Назад 
<<2019-2020>>